Professionele cv templates & voorbeelden

Vergroot je kansen op een baan en maak je cv met één van onze professioneel ontworpen cv templates. Heb je meer inspiratie nodig om je cv vorm te geven? Kijk dan ook verder op deze pagina naar de cv voorbeelden en gebruik ze ter inspiratie!

Ga aan de slag met jouw CV

En maak 65% meer kans op een baan

 • Auckland

  Gratis Voorbeeld CV
 • Edinburgh

  Gratis Voorbeeld CV
 • Princeton

  Gratis Voorbeeld CV
 • Otago

  Gratis Voorbeeld CV
 • Berkeley

  Gratis Voorbeeld CV
 • Harvard

  Gratis Voorbeeld CV
 • Standford

  Gratis Voorbeeld CV
 • Cambridge

  Gratis Voorbeeld CV
 • Oxford

  Gratis Voorbeeld CV
 • CV voorbeelden

  Het maken van een cv kan best een lastige opgave zijn. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal cv voorbeelden. Er is helaas niet één perfect cv, maar het is juist afhankelijk van de situatie; de kandidaat, de functie en het bedrijf waar wordt gesolliciteerd. Wat wél altijd belangrijk is; dat het cv aansluit bij de functieomschrijving en het profiel waar de werkgever naar op zoek is. De verschillende onderdelen die op het curriculum vitae terug te vinden zijn doorgaans wel hetzelfde, namelijk;

  CV voorbeeld horeca - Stanford template

  cv voorbeeld horeca

  Download dit voorbeeld - horeca cv voor een volgende stap

  Ivo uit het bovenstaande voorbeeld wil graag een volgende stap maken in zijn carrière binnen de horeca. Zijn cv is verzorgd en overzichtelijk. In het persoonlijk profiel stelt hij zichzelf voor aan zijn nieuwe werkgever en geeft aan wat zijn sterke punten en ambities zijn.

  Lees hier meer over het maken van een goed horeca CV >>

  Maak een professioneel CV

  CV voorbeeld student - Edinburgh template

  cv voorbeeld student weinig werkervaring

  Download dit voorbeeld - student weinig werkervaring

  De studente in het bovenstaande voorbeeld gaat solliciteren bij een internationaal georiënteerde organisatie op de communicatie afdeling. Tijdens haar studie heeft ze weinig tot geen relevante werkervaring opgedaan. Dat wordt echter gecompenseerd door andere onderdelen uitgebreider toe te lichten. Daarnaast staan de nevenactiviteiten boven de werkervaring, aangezien deze relevanter zijn. Met CVmaker deel je jouw CV eenvoudig opnieuw in, zodat de meest relevante informatie bovenaan staat.

  Omgaan met weinig werkervaring

  Het is logisch dat je nog niet veel werkervaring hebt, wanneer je tijdens je studie gaat solliciteren voor een bijbaan, stage of afstudeerplek. Dat is helemaal niet erg. Waarschijnlijk verwacht je nieuwe potentiële werkgever dat ook niet van je. Natuurlijk is het wel extra belangrijk om ervoor te zorgen dat uit je motivatie en de andere zaken op je cv blijkt dat jij een geschikte kandidaat bent voor de functie. Als je weinig werkervaring hebt kan je bijvoorbeeld de nadruk leggen op;

  • Vaardigheden; ben je handig met social media? Kan je goed overweg met computers? Ben je een geboren leider? Vermeld de vaardigheden die jou gaan helpen bij de uitvoering van de beoogde functie.
  • Nevenactiviteiten; ben jij de aanvoerder van je voetbalteam? Organiseer jij uitjes op je universiteit? Doe je vrijwilligerswerk? Als het helpt aan te tonen dat je een goede kandidaat bent, gebruik het dan! Lees ook meer op ons blog over nevenactiviteiten op het cv.
  • Prestaties tijdens studie; blink je uit in een vak dat relevant is voor je potentiële werkgever of heb je een project of onderzoek tijdens je studie verricht dat kennis en interesse in het vakgebied aantoont? Doe er je voordeel mee en vermeld prestaties op je cv!
  • Interesses; solliciteer je bij een bedrijf dat dicht bij je persoonlijke interesses ligt? Dan is het interessant om deze te vermelden! Sleutel je graag aan auto’s en solliciteer je bij een garage? Dan zal die interesse als pluspunt tellen!
  • Talen; spreek je naast Nederlands ook nog andere talen? Dan kan je klanten helpen in hun eigen taal of misschien wel helpen met het vertalen van correspondentie. Ook kan het iets zeggen over jouw leergierigheid. Bekijk hier hoe je taalvaardigheden op je cv kunt benoemen.

  Lees hier meer over het maken van een goed CV als student >>

  Maak een professioneel CV

  CV voorbeeld Engels - Harvard template

  cv voorbeeld Engels

  Download dit voorbeeld - Engelstalig horeca cv

  Als Ivo gaat solliciteren bij een internationale hotel keten, wordt een Engelstalig CV van hem verlangd. Met CVmaker, maak je eenvoudig een kopie van je Nederlandstalige CV, waarna je de taal op Engels zet en enkel de inhoud van de verschillende onderdelen hoeft te vertalen.

  Lees hier meer over het maken van een goed Engelstalig CV >>

  Maak een professioneel CV

  CV voorbeeld grafisch ontwerper - Oxford template

  cv voorbeeld grafisch ontwerper

  Download dit voorbeeld - grafisch ontwerper 

  David maakt gebruik van het Oxford template. Dit specifieke template stelt hem in staat om zijn ruime werkervaring op een professionele en overzichtelijke manier te presenteren aan zijn toekomstige werkgever. Na het benoemen van zijn werkervaring, presenteert David op de tweede pagina zijn vaardigheden, hobbies en taalvaardigheden, zodat men een goed beeld krijgt van wie hij is en wat hij kan.

  Maak een professioneel CV

  CV voorbeeld onderwijs - Harvard template

  cv voorbeeld onderwijs

  Download dit voorbeeld - onderwijs cv

  Samira, die net is afgestudeerd, is op zoek naar een uitdaging in het onderwijs. Ze heeft de nadruk gelegd op haar persoonlijk profiel en opleidingen, aangezien ze over weinig werkervaring beschikt. Toch komt haar cv sterk en volledig over, het bevat alle benodigde informatie en is opgemaakt in het professionele Harvard template, voorzien van een professionele foto. 

  Maak een professioneel CV

  CV voorbeeld administratief medewerker, zonder foto - Auckland template

  cv voorbeeld administratief medewerker - zonder foto

  Download dit voorbeeld - administratief medewerker, zonder foto

  Een foto op het cv is nooit verplicht, je bepaalt zelf of je een foto wilt gebruiken, onze cv templates passen zich automatisch aan. Het bovenstaande cv voorbeeld zonder foto is van een administratief medewerker. Het template is zakelijk, overzichtelijk en bevat alle benodigde informatie voor de potentiële werkgever. 

  Lees hier meer over het maken van een goed CV als administratief medewerker >>

  Maak een professioneel CV

  Personaliseer en download jouw curriculum vitae in PDF formaat

  Met CVmaker kan je jouw cv volledig naar eigen inzicht inrichten en personaliseren. Ook pas je het gemakkelijk de layout, structuur of taal aan. In je persoonlijke account, sla je eenvoudig de verschillende versies op. Zijn je cursussen voor een bepaalde functie heel relevant? Dan kan je ze gemakkelijk bovenaan het cv plaatsen. Zo zorg je ervoor dat de belangrijkste informatie direct in het oog springt bij de potentiële werkgever. Gedurende jouw lidmaatschap kan je het cv onbeperkt aanpassen en downloaden. Ook kan je gebruik maken van alle bovenstaande professionele templates, waarvan je eenvoudig de kleuren aanpast.

  Keuze uit templates met aanpasbare layout

  Het rangschikken van de onderdelen op je cv, doe je door op de pijltjes in de rechter bovenhoek te klikken. Door op het tandwiel te klikken, kan je een onderdeel bijvoorbeeld verbergen, of op de tweede pagina plaatsen. Ook ben je vrij om de naam van ieder onderdeel afzonderlijk te wijzigen. De templates Auckland, Edinburgh, Harvard, Standford en Cambridge zijn ontworpen met twee kolommen. Als je één van deze templates gebruikt, kan je bijvoorbeeld vaardigheden of talen naar de linker kolom verplaatsen. In de onderstaande screenshot zie je hoe dat werkt.

  layout aanpassen van cv template met twee kolommen

template-image

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Ga aan de slag met jouw CV

En maak 65% meer kans op een baan