Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Receptioniste

StarStarStarStarStar

Receptioniste

Columbia template

+ Maak je sollicitatiebrief

"Met een mooi template voor je sollicitatiebrief val je op tussen de andere brieven."

Alissia Braas - Receptioniste

Sollicitatiebrief voorbeeld - Motivatiebrief Receptioniste

Inhoudsopgave

Motivatiebrief als receptioniste schrijven: gratis voorbeeld en tips!

Een receptioniste is vaak iemand die heel veel werkzaamheden voor het bedrijf uitvoert. Je moet veel tegelijk kunnen, met een glimlach op je gezicht, binnen korte tijd.

Gastvrijheid is voor jou vanzelfsprekend. Je bent tenslotte het visitekaartje van het bedrijf.

De voorbereiding op het schrijven van een motivatiebrief voor deze functie is belangrijk, omdat je moet bewijzen dat je deze alleskunner bent.

Bereid je goed voor door zoveel mogelijk relevante informatie te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eerst de website van het bedrijf. Als je een nog duidelijker beeld van het bedrijf en de functie zou willen, zou je in ook even kunnen bellen naar het algemene nummer en een simpele informatieve vraag stellen. Zo krijg je direct een indruk van de manier waarop het bedrijf de telefoon beantwoordt.

Leg tijdens het schrijven van je motivatiebrief de vacature ernaast, zodat je er zeker van bent dat je geen belangrijke punten van de advertentie over het hoofd ziet.

Een motivatiebrief voor de functie receptioniste

Het werk van een receptioniste houdt in dat je regelmatig aan het communiceren bent met anderen. Niet alleen met klanten en bezoekers, maar ook met collega’s van verschillende afdelingen.

Je communicatie skills dienen in je motivatiebrief voor een baan als receptioniste dus duidelijk naar voren te komen. Een receptioniste kan in diverse branches aan de slag. Je maakt het jezelf gemakkelijker om te bedenken in welke branche je graag zou willen werken. Hier kan je dan tijdens jouw vacature-hunt al een schifting maken. Ook maakt dit het schrijven van je motivatiebrief gemakkelijker, bijvoorbeeld bepaalde bewoordingen, of vakjargon kan je in verschillende motivatiebrieven gebruiken.

Indeling motivatiebrief

Een motivatiebrief is verdeeld in drie stukken:

  1. De inleiding: In de inleiding verwijs je naar een vacature of naar een eventueel telefoongesprek.

  2. Het middenstuk: Hier ga je in op wat je aan het bedrijf te bieden hebt. Beschrijf hier welke diploma’s, vaardigheden je hebt. Refereer eventueel aan relevante hoogtepunten in je carrière.

  3. De afsluiting: In de laatste alinea bedank je de lezer voor genomen tijd om jouw brief te lezen en geef je aan dat je uitkijkt naar een terugkoppeling. Wees duidelijk hoe jij het best te bereiken bent. Tevens verwijs je naar je bijgevoegde curriculum vitae.

Belangrijke punten in je motivatiebrief receptioniste

Grote bedrijven hebben bijna altijd een receptie of een balie, waardoor je als receptioniste veel keus hebt. Doordat er in deze vacatures niet vaak een specifieke opleiding vereist is, zou je meer te maken kunnen hebben met concurrentie van andere sollicitanten. Dit is niet erg wanneer je ervoor zorgt dat je brief niet standaard is. Zorg dat je inhoudelijk goed overkomt en dat zowel jouw cv als motivatiebrief ook er visueel goed uitzien.

Vermijd clichézinnen zoals ‘Naar aanleiding van de vacature die ik in de krant heb gezien’. En begin bijvoorbeeld met ‘Met veel belangstelling heb ik kennisgenomen van…’ of ‘Wat mij het meeste van uw bedrijf aanspreekt is…’

Denk eraan dat je jouw sterke communicatieve vaardigheden goed laat zien in jouw motivatiebrief, dus let hier extra op.

  • Schrijf een goede introductie over jezelf. Benoem eventueel opleiding of kennis, werkervaring en vaardigheden.

  • Laat zien dat je communicatief vaardig en gastvrij bent, door concrete voorbeelden te beschrijven.

  • Beschrijf duidelijk waarom je deze rol graag wilt en waarom dit bedrijf jou voorkeur heeft.

  • Geef je motivatiebrief een persoonlijke tint.

  • Laat altijd even je brief lezen door familielid of vriend.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv