CV voorbeelden

Je wilt aan de slag met je cv, maar je hebt geen idee waar je moet beginnnen? Bekijk dan onderstaand onze professionele cv voorbeelden en vind een voorbeeld dat bij jou past!

+ Maak nu je cv
CV voorbeeld - accountant

Accountant

Harvard template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld - administratief medewerker

Administratief medewerker

Auckland template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld acteur

Acteur

Wheaton template

StarStarStarStarStar
Advocaat cv voorbeeld

Advocaat

Wisconsin template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld afgestudeerd

Afgestudeerd

Michigan template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - architect

Architect

Berkeley template

StarStarStarStarStar
Bartender cv

Bartender

Princeton template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld Student

Student

Edinburgh template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld - projectmanager

Projectmanager

Princeton template

StarStarStarStarStar
Cv Duits voorbeeld

Duits cv

Harvard template

StarStarStarStarStar
Engineer cv voorbeeld

Engineer

Toronto template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld Jurist

Jurist

Cambridge template

StarStarStarStarStar
Frans cv

Frans cv

Harvard template

StarStarStarStarStar
cv voorbeeld  - pedagagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker

Yale template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld Horeca

Horeca

Stanford template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - ICT

ICT

Otago template

StarStarStarStarStar
CV voorbeeld manager

Filiaalmanager

Hopkins template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld kapper

Kapper

Erasmus template

StarStarStarStarStar
Klantenservice medewerker

Klantenservice medewerker

Edinburg template

StarStarStarStarStar
Cv kok voorbeeld

Kok

Oxford template

StarStarStarStarStar
cv voorbeeld marketing manager

Marketing Manager

Cornell template

StarStarStarStarStar
Cv magazijnmedewerker voorbeeld

Magazijnmedewerker

Cornel template

StarStarStarStarStar
Marketing medewerker

Marketing medewerker

California template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - psycholoog

Psycholoog

California template

StarStarStarStarStar
Voorbeeld cv - receptioniste

Receptioniste

Stanford template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - recruiter

Recruiter

Stanford template

StarStarStarStarStar
Software developer

Software developer

Stanford template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - stage

Stage

Duke template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - onderwijs

Onderwijs

Harvard template

StarStarStarStarStar
verkoopmedewerker cv

Verkoopmedewerker

Erasmus template

StarStarStarStarStar
Cv voorbeeld - Verpleegkundige

Verpleegkundige

Erasmus template

StarStarStarStarStar

Download onze gratis cv voorbeelden!

Een goed cv maken is voor velen van ons een lastige opgave. Het is immers iets dat we niet iedere dag doen. Om je op weg te helpen, hebben we bovenstaand een brede selectie van professionele cv voorbeelden geplaatst. Tussen de bovenstaande cv’s zal je altijd een geschikt voorbeeld vinden, ongeacht je opleidingsniveau, jaren werkervaring of de branche waarin je werkzaam bent.

CV voorbeeld personaliseren 

Ondanks dat de bovenstaande cv voorbeelden met de grootste zorg zijn samengesteld, kan je ze uiteraard niet zo overnemen. Je cv moet natuurlijk een weergave zijn van jouw eigen persoonlijkheid, je vaardigheden en je professionele loopbaan. Daarnaast is het van belang dat je jouw cv afstemt op de vacature en het bedrijf waar je solliciteert. Met een goed voorbeeld cv bij de hand en het gebruik van onze handige CVmaker, wordt het maken van een cv wel veel makkelijker! Zo heb je altijd een inhoudelijk sterk voorbeeld en krijg je jouw curriculum vitae altijd opgemaakt in een professioneel, overzichtelijk cv template. Bekijk hier al onze cv templates.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, adviseren we je om als volgt te werk te gaan;

  1. Bepaal op wat voor soort baan je zou willen solliciteren

  2. Maak een selectie van vacatures of bedrijven waar je graag zou willen werken

  3. Zoek tussen onze cv voorbeelden een voorbeeld dat je aanspreekt/van toepassing is op je persoonlijke situatie

  4. Bepaal nu welke vaardigheden, kennis of eigenschappen er essentieel zijn voor de functie waar je op wilt solliciteren en hoe je deze vanuit eerdere (werk)ervaring of opleidingen kunt aantonen

  5. Begin nu met het maken van je cv. Presenteer de belangrijkste informatie hoog op het cv. Loop je ergens vast? Kijk dan ook eens op ons blog voor nuttige tips over specifieke onderdelen van  het cv

Een professioneel cv maken?

Start hier!

Hoe is een goed cv voorbeeld opgebouwd?

Het is belangrijk om te beseffen dat werkgevers vaak vele reacties krijgen per vacature. Daarom adviseren wij sollicitanten altijd te zorgen dat de belangrijkste informatie zo hoog mogelijk op het curriculum vitae te plaatsen. Een werkgever moet in één oogopslag kunnen zien dat jij een geschikte kandidaat bent voor de openstaande vacature. Wanneer dat niet het geval is, zal een werkgever al snel verder gaan met een volgende kandidaat.

In de opzet van een goed cv, adviseren we in ieder geval de volgende onderdelen mee te nemen;

Persoonlijke gegevens

Uiteraard begin je een cv altijd met het opgeven van je persoonlijke gegevens; naam, e-mail adres, telefoonnummer en woonadres. Daarnaast is het in Nederland gebruikelijk om ook geboortedatum, nationaliteit en burgerlijke staat op het cv te vermelden. Ook het bezit van een rijbewijs wordt in Nederland vaak bij de persoonlijke gegevens benoemd. Indien je een persoonlijke website hebt, of een representatief LinkedIn profiel, is het goed om daar een link naar te plaatsen. 

Werkervaring

Na het vermelden van je persoonlijke gegevens, ga je verder met het benoemen van je werkervaring. Het meest gebruikelijk is om je werkervaring in a-chronologische volgorde te presenteren. Dat wil zeggen dat je begint met je meest recente werkervaring en daarna je eerdere banen benoemd. Dit doe je, omdat je laatste baan doorgaans het meest relevant is voor je toekomstige werkgever.  Probeer om in de omschrijving van je werkervaring de nadruk te leggen op taken en verantwoordelijkheden die ook van belang zijn in de functie waar je op solliciteert. Mocht in jouw persoonlijke situatie je laatste werkervaring niet het meest relevant zijn, overweeg dan een andere opbouw van je cv.

Opleiding

Indien je al enige jaren werkervaring hebt, is het gebruikelijk om je (voor)opleidingen lager op het cv te plaatsen. Doorgaans vinden werkgevers werkervaring relevanter dan een opleiding die je jaren geleden hebt gevolgd. Uiteraard benoem je deze wel, want het is een indicatie voor je werk- en denkniveau. 

Vaardigheden

Voor de uitoefening van elk beroep, zijn bepaalde vaardigheden vereist. Denk er bij het opstellen van je cv aan welke vaardigheden het belangrijkste zijn voor de functie waar je op wilt solliciteren. Benoem deze vaardigheden en geef je niveau aan.

Aanvullende optionele onderdelen

De bovenstaande onderdelen zou je op ieder cv terug moeten vinden en vormen de basis. Wil je echter de strijd aan met andere kandidaten, dan doe je er goed aan om te kijken welk van de onderstaande onderdelen je tevens kunt toevoegen om er met jouw sollicitatie tussen uit te springen. Beperk je wel zoveel mogelijk tot informatie die van toegevoegde waarde is voor je potentiële werkgever, dus die relevant is voor de functie waarop je solliciteert of persoonlijke eigenschappen onderschrijven. 

Persoonlijk profiel

Een goed cv, begint altijd met een persoonlijk profiel. In deze openingsparagraaf, stel je jezelf kort voor, vertelt waar je goed in bent en waar je naar op zoek bent. Besteed aan je profiel voldoende aandacht, dit wordt vaak het meest aandachtig gelezen. Bekijk de bovenstaande voorbeeld cv’s om inspiratie op te doen voor je eigen profielschets of lees ons blog over schrijven van een persoonlijk profiel met vele voorbeelden

Cursussen en certificaten

Heb je cursussen gevolgd of zelfs misschien wel certificaten behaald die voor je nieuwe werkgever van toegevoegde waarde kunnen zijn? Dan is het goed om deze ook op te nemen in je cv. Cursussen en certificaten onderschrijven daarnaast ook een bepaalde mate van leergierigheid en focus op zelfontwikkeling. Ook dat is een reden om ze toe te voegen aan je cv.

Referenties

Door referenties op je cv te benoemen, geeft je extra geloofwaardigheid mee aan alle geclaimde kennis, vaardigheden en eigenschappen in het cv. Hiermee geef je aan dat mensen waarmee je gewerkt hebt deze claims kunnen bevestigen. Het is vanwege hun privacy niet verstandig om contactgegevens van hen op te nemen op je initiële cv. In plaats daarvan kan je je beter beperken tot het benoemen van hun naam en functie. Pas wanneer er sprake is van het controleren van referenties, kan je met hun toestemming, contactgegevens verstrekken.

Prestaties

Wil je echt een streepje voor op andere kandidaten? Dat kan je krijgen door het benoemen van prestaties op je cv. Bij voorkeur doe je dat aan de hand van percentages of sprekende voorbeelden. Hiermee toon je aan een ambitieuze werknemer te zijn met passie voor het werk. Tevens spreken prestaties tot verbeelding van een werkgever, omdat werkgevers graag lezen wat je voor hun organisatie kan betekenen. 

Nevenactiviteiten

Nevenactiviteiten zijn werkzaamheden die je buiten je werktijd uitvoert, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij een organisatie, club of vereniging. Nevenactiviteiten kunnen een fantastische aanvulling op werkervaring zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om vaardigheden aan te tonen waar je in professionele setting geen of minder ervaring mee hebt. Daarnaast tonen nevenactiviteiten een hoge mate van betrokkenheid aan.

Hobby’s en interesses

Het toevoegen van hobby's of interesses aan het cv is vooral aan te raden wanneer deze gerelateerd zijn aan de functie of branche waar je in wilt werken. Het onderdeel is zeker geen verplichting, maar geeft wel een "persoonlijk tintje" aan het cv. Dit zal zeker wanneer er sprake is van een informele bedrijfscultuur op prijs worden gesteld.

Sollicitatiebrief

Naast het creëren van een goed cv kan je voor het schrijven van een sollicitatiebrief ook bij ons terecht. Bekijk de voorbeelden, lees onze tips en adviezen, en creëer jouw motivatiebrief in een passend template.

Een professioneel cv maken?

Start hier!

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv