CV voorbeelden

DropDown

Bartender

StarStarStarStarStar

Bartender

Hendrik heeft de Princeton-template gekozen voor zijn cv. Hij beschikt over relevante ervaring. Hendrik is zeer enthousiast en wil graag zijn skills benadrukken.

Gebruik dit cv

"Ik ben een zelfverzekerde en extraverte persoon met ervaring in de klantenservice. Ik kan cocktails maken en in het verleden heb ik een korte professionele cateringcursus gevolgd."

Hendrik de Waard - Bartender

Bartender cv

Inhoudsopgave

Ontdek onze handleiding voor het maken van het beste bartender cv voor je volgende sollicitatie

Help je graag andere mensen? En kun je werken in een drukke, maar gezellige werkomgeving? In dat geval kan CVMaker je helpen om aan de slag te gaan als bartender!

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het maken van een perfect geschreven barman cv. Zo heb je een cv waarmee je recruiters kunt overtuigen en je kunt onderscheiden van andere kandidaten.

Voor elke vacature ontvangen recruiters honderden cv's. CVMaker heeft daarom doeltreffende tools ontwikkeld waarmee je de beste cv kunt schrijven. Onze templates vergroten je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Door middel van nuttige tips en praktische voorbeelden helpen we je om een cv te schrijven dat voldoet aan moderne verwachtingen. Lees verder en ontdek in dit artikel hoe je het beste bartender cv schrijft.

Hoe begin je met het schrijven van een goed bartender cv?

De horeca is een zeer competitieve sector. Studies tonen aan dat recruiters gemiddeld slechts 9 seconden nodig hebben om je cv te overlopen. Het schrijven van een duidelijk, beknopt en succesvol cv is dus ongelooflijk belangrijk.

Je moet niet alleen je cv afstemmen op de functie-eisen van de vacature waarop je solliciteert, maar er ook voor zorgen dat je jezelf presenteert als iemand die daadwerkelijk binnen de functie past.

Onze tips en voorbeelden zijn in dit artikel afgestemd op het beroep van bartender. Je kunt via onze blog leren hoe je de beste cv maakt voor andere functies.

Master cv voor een bartender

Een master cv is een uitgebreid basisdocument waarin al je professionele en academische ervaring staat. CVMaker raadt je aan om je master cv regelmatig bij te werken met nieuwe informatie.

Het doel is om later je master cv te gebruiken als basis voor je beroepsspecifieke cv's. Zo hoef je niet telkens alles opnieuw te doen. Vergeet niet om in je master cv informatie op te nemen zoals vrijwilligerswerk, certificaten, cursussen of andere prestaties.

Functiegebonden cv voor een bartender

Een functiegebonden cv veel specifieker dan een master cv. Het is een cv dat je gebruikt voor een specifieke functie, zoals bartender, bar manager of andere soortgelijke banen.

Dit cv gebruikt dezelfde trefwoorden die in de functie-eisen voorkomen. Zo heb je meer kans om een recruiter te overtuigen: je laat immers zien dat je de vacature aandachtig hebt gelezen.

Vergeet niet dat een functiegebonden cv niet langer dan twee pagina's mag zijn. Wees bij het schrijven zo concreet mogelijk door aan te tonen hoe je vaardigheden en ervaring relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Onderzoek dan de werkcultuur van het bedrijf door de website te bekijken. Daaruit kun je vaak belangrijke waarden, eisen en vaardigheden afleiden die je kan verwerken in je cv.

Professionele tip

Gebruik bij het schrijven van je functiegebonden cv alle informatie uit je master cv die relevant is voor de gewenste functie als barman. Met een master cv duurt het minder lang om een functiegebonden cv te maken. Je kunt ook een van onze vele templates gebruiken!

Voorbeeld cv voor bartender

Voorbeeld cv - Bartender

Download dit voorbeeld - cv voor een bartender

Hein is een student uit Amsterdam die pas is afgestudeerd en een beetje ervaring heeft op het gebied van sales en klantenservice. Hij had nog nooit een echte baan in de horeca, maar heeft wel een professionele horecaopleiding afgerond, samen met een cocktail masterclass. Hein beschikt over interessante vaardigheden en is enthousiast om als barman te beginnen.

Wat moet er in een bartender cv staan? Tips en voorbeelden

Je bartender cv bestaat uit enkele verplichte en optionele gedeelten. We gaan hieronder meer uitleggen over welke informatie je voor elk gedeelte moet toevoegen om het beste bartender cv te maken.

Professionele tip

Zorg er altijd voor dat je barman cv kort en bondig is. Recruiters hebben meestal geen tijd om alle cv's grondig door te lezen. Houd alle informatie zo relevant mogelijk.

Hoe schrijf je een persoonlijk profiel voor een bartender cv?

Je persoonlijke profiel, of profiel-samenvatting, is het eerste deel van je cv dat een recruiter zal lezen. Het is een professioneel statement waarin je meer vertelt over jezelf, je ambities en doelen. Je profiel-samenvatting moet persoonlijk, krachtig en uniek zijn.

We raden je aan om kort, bondig en relevant te blijven bij het schrijven van je persoonlijke profiel. Deze inleiding moet voor elke sollicitatie anders zijn, zelfs als je weinig werkervaring hebt. Je kunt meer lezen over het schrijven van een geweldig persoonlijk profiel op onze blog.

Voorbeelden van persoonlijke profielen voor een bartender cv

Hieronder staan enkele voorbeelden van persoonlijke profielen voor een bartender cv. Je kunt deze als inspiratie gebruiken voor je eigen persoonlijk profiel. We hebben drie persoonlijke profiel-voorbeelden opgenomen voor verschillende bartender-functies.

Merk op dat elke kandidaat zijn vaardigheden en ervaring op een andere manier benadrukt. De manier waarop je dingen verwoordt is belangrijk om te laten zien hoe ervaren je bent.

Persoonlijk profiel voor barmanager

Ik ben een ervaren en professionele barmanager die meer dan 5 jaar ervaring heeft opgedaan in drukbezochte bars en horeca-evenementen. Ik kan meer dan 50 cocktails voorbereiden: dit is een persoonlijke passie die ik heel graag met anderen deel. Klanten kunnen van mij de beste service verwachten. De afgelopen jaren heb ik meerdere teams geleid. Ik overtrof toen 3 jaar op een rij mijn verkoopdoelen met 10%. In 2021 verhoogde ik de omzet van onze bar met 5%.

Persoonlijk profiel voor bartender

Ik ben een universiteitsstudent die parttime werkt. Ondertussen heb ik twee jaar ervaring als restaurantbediende. Bij mij kun je rekenen op bekwame klantenservice met een glimlach. Multitasken en timemanagement zijn mijn grootste troeven. Ik maak ook graag cocktails en voel me op mijn gemak achter een toonbank. Mijn doel is om een horeca-carrière na te streven en in contact te komen met fijne mensen.

Persoonlijk profiel voor bartender met geen of weinig ervaring

Ik ben een zelfverzekerd, extravert en sociaal persoon die pas afgestudeerd is aan de universiteit, maar toch een jaar ervaring heeft in de klantenservice. Ik blink uit in goede communicatie, timemanagement en geldbeheer. Bovendien ben ik goed in het maken van cocktails. In 2019 heb ik namelijk een horeca-cursus afgerond. Ik ben gemotiveerd om als barman in uw café te werken om me daar professioneel te ontwikkelen.

Welke vaardigheden moet je benadrukken op een bartender cv?

Ieder individu heeft zijn eigen vaardigheden. Heb je weinig ervaring? Dan is het een goed idee om een vaardigheden cv op te stellen. Een vaardigheden cv is ook een goed idee als je net bent afgestudeerd of al een tijdje werkloos bent. Wees eerlijk over je vaardigheden. Zorg er vooral voor dat ze relevant zijn voor de functie en leg uit waarom.

Combineer hard skills en soft skills op je bartender cv. We leggen het verschil tussen beide hieronder uit. Beide soorten vaardigheden zijn belangrijk als je een succesvolle barman wilt worden. Je moet beiden ook benadrukken op je bartender cv.

Voorbeelden van hard skills

Hard skills, of technische vaardigheden, zijn gespecialiseerde vaardigheden die te maken hebben met je beroep. Ze zijn ook meetbaar aan de hand van competentieniveaus:

 • Klantenservice

 • Cocktailmixen

 • Gastvrijheid

 • Geldbeheer

Voorbeelden van soft skills

Soft skills, of persoonlijke vaardigheden, hebben meer te maken je karakter:

 • Probleemoplossend denkvermogen

 • Klantvriendelijkheid

 • Communicatieve vaardigheden

 • Ambitie

Er bestaan ook overdraagbare vaardigheden. Deze worden los van iemands beroepservaring ontwikkeld dankzij sociale of persoonlijke ervaringen. Deze vaardigheden zijn nuttig als je weinig of geen werkervaring hebt.

Voorbeelden van overdraagbare vaardigheden

 • Sociale vaardigheden

 • Kritisch denkvermogen

 • Aanpassingsvermogen

 • Teamsamenwerking

Hoe moet je werkervaring vermelden op een bartender cv?

In dit gedeelte moet je een overzicht geven van je vorige werkervaring. Deze moet je in omgekeerd chronologische volgorde vermelden. Begin met de meest recente werkervaring en eindig met de oudste.

Als je relevante ervaring hebt in andere functies, dan moet je alle relevante overdraagbare vaardigheden vermelden die je hebt ontwikkeld. Bij elke functie moet je de titel van de functie vermelden, de naam van het bedrijf, de datum van het dienstverband en de verantwoordelijkheden die je had met bulletpoints.

Lees hier hoe je werkervaring op je cv vermeldt.

Professionele tip

Onderbouw je werkervaring met concrete cijfers en resultaten die laten zien wat je hebt bereikt. Bijvoorbeeld: “In 2021 verhoogde ik de bedrijfswinst met 5%.”

Hoe moet je een opleiding benadrukken op een bartender cv?

Om als barman te kunnen werken heb je niet zoveel opleiding nodig. Het volstaat om relevante werkervaring of vaardigheden te hebben. Het volgen van een horeca-opleiding of speciale cursus is wel een voordeel.

Als je over je opleiding schrijft, vergeet dan niet de naam van je diploma, de naam van je onderwijsinstelling, de begin- en einddatum en nog wat info bij te voegen.

Camera Flash

Tip!

Als je weinig tot geen werkervaring hebt, maar wel een relevante opleiding, overweeg dan om het opleidingsgedeelte vóór het werkervaringsgedeelte op je barman cv te plaatsen.

Hoe moet je aanvullende ervaring vermelden op een bartender cv?

Het doel van je cv is om de recruiter ervan te overtuigen dat je de beste kandidaat bent. Probeer in dit gedeelte wat extra werkervaring op een bondige manier te vermelden. Je kunt hier tijdens een sollicitatiegesprek verder op ingaan.

Net zoals bij je normale werkervaring is het goed idee om sterke prestaties toe te voegen om indruk te maken op de recruiters die je cv lezen.

Voorbeelden van extra ervaring zijn hobby's, vrijwilligerswerk, buitenschoolse activiteiten of studentenverenigingen. Bij al deze activiteiten komen overdraagbare vaardigheden kijken, zoals communicatie-vaardigheden, sociale vaardigheden, teamwerk, of geld- en tijdbeheer.

Hoe vermeld je prestaties op een bartender cv?

Als je weinig tot geen ervaring hebt in de functie waarnaar je solliciteert, kun je denken aan minder voor de hand liggende ervaring die je elders hebt opgedaan. Doe dit alleen als het relevant is: het is niet de bedoeling dat je witruimte opvult.

Denk aan dingen die je hebt bereikt waarmee je kunt aantonen dat je de ideale kandidaat bent voor de functie. Soms worden waardevolle ervaring en vaardigheden opgedaan buiten de normale werkcontext. Denk aan teamspirit of doorzettingsvermogen bij een teamsport.

Camera Flash

Tip!

Zelfs met weinig ervaring kun je een succesvol cv maken: denk aan kwaliteiten zoals werklust, charisma en positiviteit.

Cursussen en certificaten die nuttig zijn op een barman cv

Zelfs als je geen werkervaring hebt, zullen recruiters en werkgevers je sollicitatie in overweging nemen. Je kunt een gebrek aan ervaring immers op veel verschillende manieren compenseren.

Ben je nieuw in de horeca? Dan kun je beginnen met het volgen van een korte cursus om een certificaat te behalen. Dit is een mooie gelegenheid om je vaardigheden en kennis uit te breiden. Je kunt dit soort ingekorte cursussen volgen bij een horeca-school.

Dit soort professionele opleidingen kan een flinke boost geven aan je cv. Een ander voorbeeld zijn de ingekorte mbo-cursussen die je op veel hotelscholen kunt volgen. Op sommige scholen worden zelfs volwaardige bartender cursussen gegeven.

Hoe moet je talenkennis vermelden op een bartender cv?

Kun je meer dan één taal spreken? Dan heb je geluk, want dit is een unieke manier om je te onderscheiden van andere kandidaten! Vermeld je talenkennis op je cv om indruk te maken op recruiters.

In veel sectoren zul je samenwerken met collega's of klanten die een vreemde taal spreken. Dit is gunstig voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vermeld op je cv alleen relevante talen.

Solliciteer je naar een baan in een internationaal café in Amsterdam? Dan zal Engels hoogstwaarschijnlijk een vereiste zijn. Het is ook een goed idee om een taalvaardigheidstest te doen voordat je talen aan je cv toevoegt. Zo krijg je een beter beeld van je taalniveau.

Op onze blog kun je meer lezen over het opnemen van taalvaardigheden op je cv.

Samenvatting

De beste cv is er eentje die recruiters overtuigt dat je de beste kandidaat voor de functie bent. Na het lezen van deze handleiding zou je in staat moeten zijn om de beste barman cv te schrijven.

Hier zijn nog enkele nuttige tips voor het schrijven van je bartender cv:

 • Schrijf kort en bondig.

 • Lees je cv aandachtig door en controleer op schrijffouten.

 • Schrijf een overtuigende sollicitatiebrief die je met je cv kunt meesturen.

 • Begin altijd vanuit een uitgebreid master cv.

 • Vermeld minstens twee vaardigheden in je persoonlijk profiel.

 • Schrijf een persoonlijke en enthousiaste persoonlijk profiel.

 • Onderbouw je vaardigheden met cijfers en resultaten.

 • Heb je weinig werkervaring? Leg dan meer nadruk op je interesses en prestaties.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik bartender cursussen vinden?

Er zijn veel interessante bartender cursussen in Nederland. Hier staan een paar voorbeelden:

Hoeveel geld verdient een barman in Nederland?

Volgens de laatste gegevens uit 2022 is het gemiddelde salaris van een barman in Nederland ongeveer 12,4 euro per uur of gemiddeld 24.229 € per jaar.

Waar vind ik vacatures voor bartender in Nederland?

De populairste websites om vacatures te vinden in Nederland zijn:

Kan ik als bartender werken als mijn schoolcijfers niet zo geweldig zijn?

Je hoeft geen schoolresultaten voor te leggen als je solliciteert als bartender. Het belangrijkste zijn je certificaten, indien je een opleiding volgde. Je kunt ook solliciteren zonder opleiding.

Waar kan ik goede templates vinden voor een bartender cv?

We hebben een groot aantal gepersonaliseerde templates die je kunt gebruiken om de allermooiste professionele cv's te maken voor je droomjob.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv