CV voorbeelden

DropDown

Architect

StarStarStarStarStar

Architect

Diego heeft bewust gekozen voor de Berkeley template. Dit stelt hem, als ervaren architect, in staat om zijn werkervaring en projecten op een overtuigende manier te presenteren. Kort en krachtig.

CV maken

"Ik ben een een ervaren bouwkundig architect met frisse ideeën, die snel van begrip is en goed kan anticiperen. Met trots kijk ik terug op mijn bijdrage aan prijswinnende en bijzondere bouwprojecten, terwijl ik ervan overtuigd ben dat ik elke dag iets nieuws leer. Met programma's zoals AutoCAD, Revit, Grasshopper en Adobe Photoshop kan ik makkelijk overweg. Ik ben op zoek naar een team dat passie heeft voor het vak, zodat we samen mooie projecten kunnen realiseren."

Diego Garcia - Architect

Cv voorbeeld - architect

Inhoudsopgave

Voorbeeld cv architect: tips en tricks!

Wist je dat een HR-manager gemiddeld slechts 6 seconden kijkt naar een cv? Ga daarom voor een cv met een design lay-out en heldere informatie. Dat geldt al helemaal voor architecten, waar het cv een voorbeeld vormt van hun creativiteit en ontwerp skills. Met een weergaloos architecten cv verhoog je dan ook je kansen om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Benieuwd hoe je het verschil maakt? Ontdek hier enkele tips voor het maken van een professioneel architecten cv.

Hoe ziet een goed architect cv eruit?

Een architecten cv onderscheidt zich op verschillende punten van een klassiek cv. Naast de verplichte velden, zoals je persoonlijke gegevens, profieltekst en persoonlijke vaardigheden, zijn er ook onderdelen die uniek zijn aan een architecten cv. Je “hard skills” of professionele competenties zijn bijvoorbeeld erg belangrijk, zoals je grafische vaardigheden of kennis van Autocad.

Daarnaast dien je je ervaring in detail toe te lichten, zodat het architectenbureau een duidelijk beeld krijgt je van je realisaties. Focus je op particuliere woningbouw? Of heb je meer interesse in designprojecten? In het onderdeel ervaring ga je uitgebreid in op je gerealiseerde architectuuropdrachten en je rol binnen het architectenteam. Met een goed architect cv ziet de HR-manager dan ook in een oogopslag dat je een geschikte kandidaat bent.

Voorbeeld cv - architect

Voorbeeld cv - architect

Download dit voorbeeld - Architect cv

Welke algemene onderdelen voeg je toe?

Bij elk voorbeeld cv architect zie je bepaalde onderdelen terugkomen, zoals een foto, je persoonlijke gegevens, een korte introtekst en persoonlijke vaardigheden die je onderscheiden van andere kandidaten. Met een sterk profiel kader je je cv en krijgt de HR-manager meteen een voorproefje van je ervaring en ambities.

Wat schrijf je in je profieltekst?

Met je profieltekst kan je het verschil maken. Deze korte introductie vermeldt je persoonlijke vaardigheden en eigenschappen, en schetst je ervaring in de architectenwereld. Hou deze tekst kort met maximum 6 regels en zorg voor relevante info met concrete voorbeelden. Neem een kijkje naar de vacature voor inspiratie. Zoeken ze naar een architect met ervaring in stadsontwikkeling? Vinden ze het belangrijk dat je kan werken met Autocad? Verwerk deze ervaring je profieltekst, zodat je profiel strookt met wat ze vermelden in de vacature. Werk je profieltekst af met een korte mission statement of carrièredoel. Schrijf in één zin wat je zoekt in je toekomstige job, zodat je ambities duidelijk zijn.

Welke soft skills zijn belangrijk?

Door ook je persoonlijke vaardigheden in de kijker te zetten, kun je een streepje voor hebben. Benadruk dat je goed in teamverband werkt, want op een architectenbureau worden projecten vaak door meerdere mensen gecoördineerd. Ook op de werf moet er duidelijk gecommuniceerd worden met ingenieurs, aannemers en andere architecten. Probleemoplossend denken is een andere belangrijke vaardigheid voor een architect, net zoals, stressbestendigheid, innovativiteit en creativiteit. Met deze vaardigheden op je architecten cv profileer je je als een bekwame architect.

Andere soft skills die je kan vermelden als architect zijn:

  • Organisatietalent zodat je de planning van de werf kan coördineren 

  • Diplomatie om eventuele conflicten op te lossen

  • Sociale vaardigheden zodat je je ontwerpen kan toelichten  

  • Doelgerichtheid om te benadrukken dat je doorgaat totdat een project afgerond is

Makkelijk en snel een professioneel cv maken!

Begin direct

Welke onderdelen bevat een goed architect cv?

Naast de klassieke elementen zie je op een voorbeeld cv architect bepaalde job specifieke onderdelen terugkomen. Een architect breidt uit over zijn/haar ervaring met concrete voorbeelden van projecten en bouwrealisaties. Daarnaast heeft je cv een technische sectie om je professionele vaardigheden te beklemtonen

Welke ervaring kan je toelichten?

Een HR-manager van een architectenbureau wil graag concrete voorbeelden zien van je realisaties. Wees daarom zo specifiek mogelijk bij het opsommen van je ervaring. Geef aan op welk bureau je reeds werkte en welke verantwoordelijkheden je er had. Vermeld dan welke projecten je hebt gerealiseerd bij ieder bureau en welke functie je had binnen in het project. Was je leidinggevende? Maakte je deel uit van het interieur team? Of werkte je als stagiair? Door je rol te benoemen weet de HR-manager meteen welke ervaring je reeds hebt. Tijdens het sollicitatiegesprek geef je meer details over het project en je verantwoordelijkheden.

Hoe ziet de technische sectie er uit?

Naast je soft skills maken je hard skills een belangrijk deel uit van je architecten cv. Deze technische vaardigheden heb je mogelijk opgedaan tijdens je studies, je carrière of in avondschool. Voor een architect is kennis van bepaalde computerprogramma’s, zoals Autocad, Indesign, Photoshop, Office of Revit, een mooi pluspunt. Met percentages of een sterrensysteem kan je aangeven hoe bekwaam je bent met deze programma’s.

Heb je nog bijkomende opleiding gevolgd, zoals stedenbouw, ruimtelijke planning of landschapsarchitectuur? Deze professionele vaardigheden onderscheiden je van andere kandidaten. Zorg dat ze goed zichtbaar vermeld worden om je technische skills te onderstrepen. Hou het wel relevant en zorg voor een balans met je soft skills voor een geloofwaardig cv.

Andere hard skills die je kan vermelden als architect zijn:

  • Mathematische vaardigheden voor budgetteren, inschattingen maken

  • Tekenvaardigheden om ideeën te vertalen naar een ontwerp 

  • Kennis van bouwreglement voor veiligheid op de werf 

  • Opleiding in architecturale specialisaties, zoals restauratie of sustainable design

Hoe kan jij je onderscheiden van de rest?

Hét geheim tot succes bij het maken van een architecten cv? Dat is het bekijken van de vacature. Elke vacature vermeldt in detail over welke vaardigheden, kennis en ervaring de kandidaat dient te beschikken. Lees deze goed door zodat je een duidelijk beeld hebt van de kandidaat die je zoeken. Pas dan je cv aan waar nodig om ervoor te zorgen dat deze in lijn ligt met de verwachtingen van de HR-manager.

Staat kennis van Autocad als eerste vereiste vermeld? Benadrukt deze werkgever het belang van werken in team? Willen ze iemand met ervaring in stedenbouw? Maak deze competenties dan prioritair op je cv, door ze wat hoger te plaatsen of vet te drukken. Zo geef je een boost aan je cv, want het verzekert dat je vaardigheden stroken met de wensen van je werkgever. En zo heb je meer kans om uitgenodigd te werken op gesprek, waar je je ervaring verder kan toelichten.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv