CV

>

Adres op je cv vermelden?

StarStarStarStarStar

Adres op je cv vermelden?

door CVMaker

  • CV
  • · July 13 2023
  • · 2 min lezen
Adres op je cv vermelden

Inhoudsopgave

Ga je je adres op je cv vermelden of niet als je gaat solliciteren? Dit is een vraag waar veel sollicitanten tegenaan lopen. Je gaat solliciteren voor een bepaalde functie en daarbij ga je heel serieus te werk. Je wil de baan namelijk graag krijgen. Daarom besteed je ook veel aandacht aan je cv (curriculum vitae). Maar wat vermeld je allemaal qua informatie op je cv en wat niet? Het gaat nu over je adres wat je op je cv gaat vermelden, dit is een belangrijk element. Je wil dat je nieuwe werkgever veel over je te weten komt, zoals je wat voor iemand je bent, je motivatie en je ervaring, maar wat hebben zij te maken met je adres (gegevens)? Deze vraag krijgen wij vaak, vandaar dat we hier een algemeen artikel over hebben geschreven.

Waarom adres op je cv vermelden?

Een adres wordt meestal op een cv geplaatst en waarom? Vroeger was er geen e-mail. Als je ging solliciteren kreeg je een reactie van het bedrijf via de post. Dit is de reden waarom er vroeger altijd een adres op een cv werd geplaatst. Momenteel worden veel sollicitaties online geregeld via de e-mail of via een webformulier. De adresgegevens van jou zijn daardoor overbodig geworden om op je cv te vermelden. Een werkgever hoeft niet te weten in welke straat en op welk nummer je woont. De kans is namelijk groot dat je via de e-mail bericht krijgt of je wel of niet op sollicitatiegesprek mag komen.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

CV maken

Adres niet op je cv vermelden?

  • Vanwege privacy, je stuurt verschillende sollicitatiebrieven en je wil niet dat iedereen je adres heeft.

  • Vanwege discriminatie, discrimineren is verboden. Een werkgever mag zich dus niet laten beïnvloeden door je afkomst, leeftijd of waar je woont.

  • Ruimte, je cv moet kort en bondig zijn. Je wil daarom de ruimte nuttig besteden en je adres is niet noodzakelijk hier.

Wel of geen adres op je cv vermelden?

Je hoeft je volledige adres niet op je cv te vermelden. Maar het is wel goed om je woonplaats te vermelden. Hierdoor kan er gekeken of dat je niet te ver van het bedrijf woont. Het kan zijn dat je wel graag je adres op je cv wil vermelden. De tip die we je dan willen geven is, zet het op één regel, zodat het niet teveel plaats inneemt op je cv. Je beslist zelf of je je adres wel of niet op je cv wil vermelden, laat je niet door anderen beïnvloeden.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op July 13 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv