Sollicitatiegesprek

>

Vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt stellen aan een recruiter

StarStarStarStarStar

Vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt stellen aan een recruiter

door CVMaker

  • Sollicitatiegesprek
  • · September 07 2022
  • · 2 min lezen
Vragen recruiter stellen

Inhoudsopgave

Wanneer je succesvol hebt gesolliciteerd met uitnodigend cv en een bijpassende sollicitatiebrief, zal je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek is niet alleen een test van kennis en vaardigheden van een potentiële werknemer. Het is ook een gelegenheid om te zien of het werk en het bedrijf aan je verwachtingen voldoen. Voordat je een baan accepteert, is het de moeite waard om te vragen over de team- en werkstijl. Uiteraard toets je dit al tijdens het gesprek, maar aan het einde van het gesprek zal er ook altijd gelegenheid worden geboden om vragen te stellen. 

"Heb je nog vragen?" - dit wordt tijdens elk sollicitatiegesprek gevraagd en betekent niet het einde van het gesprek. Althans, niet als je een aantal vragen hebt voorbereid. Een paar vragen stellen over het bedrijf of het team toont aan dat je geïnteresseerd bent in de functie waarvoor je solliciteert. Het is ook een goede gelegenheid om te controleren of de verwachtingen en percepties over het werk samenvallen met hoe het er werkelijk in het bedrijf aan toe gaat. 

Welke vragen kun je tijdens een sollicitatiegesprek aan een werkgever stellen?

Tijdens het sollicitatiegesprek met de recruiter is het de moeite waard om te vragen naar de onderwerpen die hen het meest interesseren. Deze vragen kunnen zijn:

  • Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor de functie waarvoor ik solliciteer?

Door deze vraag te stellen, laat je zien dat je ambitieus bent en klaar om te leren. Zo kun je ook uitzoeken of je carrière in het bedrijf voldoet aan jouw behoeften aan professionele ontwikkeling.

  • Hoeveel mensen werken in het team?

Vragen over de structuur van het team en de hoeveelheid van de taken van zijn leden zijn niet nutteloos. Je zal veel tijd doorbrengen met je team en gezamenlijke projecten uitvoeren. Het is de moeite waard om erachter te komen of het meeste werk op een team is gebaseerd of op een persoon. Je kunt ook de samenwerking met andere afdelingen in het bedrijf ter sprake brengen.

  • Organiseert het bedrijf trainingen voor zijn werknemers?

Training is een kans om kennis en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die de kwaliteit van het werk kunnen verbeteren. Het is de moeite waard om te vragen of de werkgever geeft om de ontwikkeling van zijn werknemers, door hen deelname aan trainingen en cursussen aan te bieden. Deze vraag bewijst dat je jezelf voortdurend wilt ontwikkelen en steeds betere resultaten wilt bereiken.

  • Wat zijn de volgende fasen van deze werving?

Aan het einde van het gesprek met de werkgever kun je vragen stellen over het verdere verloop van het wervingsproces. Op deze manier toon je jouw interesse en verkrijg je belangrijke informatie, bijvoorbeeld over de datum waarop de resultaten van het sollicitatiegesprek kunnen worden verwacht. 

  • Waar haal je, tijdens je werk, de meeste voldoening uit?

Als je je zelfverzekerd voelt, is dit een vraag die wat meer prikkelt. Waarschijnlijk is je er gesprekspartner er niet op voorbereid en zet je hem/haar aan het denken. Wat het antwoord op de vraag ook zal zijn, je kunt er altijd weer op doorvragen. 

Door deze vragen te stellen zul jij de interesse van de werkgever opwekken en jouw sollicitatie knallen!

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 07 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv