CV voorbeelden

DropDown

ICT

StarStarStarStarStar

ICT

Ebba heeft gekozen voor een eenvoudig, maar tegelijkertijd professioneel cv template. Die spreekt haar het meest aan. Zoals je kunt zien trekken haar werkervaring en persoonlijk profiel gelijk de aandacht!

CV maken

"Ik ben een ambitieuze en zeer sociale functioneel beheerder met 10+ jaren ervaring in digitale processen en applicaties binnen de publieke sector. Na jaren met passie voor het vak tussen Bavel en Amersfoort te peddelen, ben ik nu op zoek naar een functie als functioneel beheerder in de omgeving van Breda."

Ebba Kolijn - ICT

Cv voorbeeld - ICT

Inhoudsopgave

Voorbeeld CV ICT medewerker: tips & tricks

Je zoekt een baan in de ICT, maar je bent niet de enige. Daarom is het van belang je te onderscheiden van de andere sollicitanten. Dat doe je onder meer door te beginnen met het maken van een perfecte ICT cv. Daarin komen je vaardigheden te staan en je kennis over programmeren komt erin naar voren. Wil je weten hoe je verder het perfecte cv ICT maakt? Dat leggen wij je hier graag uit met uitgelichte onderdelen van een voorbeeld cv ICT en met de nadruk op een ICT vaardigheden cv.

Maak hier direct jouw cv!

CV maken

Hoe ziet een goed ICT cv er uit?

Een goed IT cv voor een ICT vacature ziet er overzichtelijk uit en moet uiteraard actueel zijn. Verstuur daarom nooit zomaar een oude cv als je deze niet gecontroleerd hebt. Het is overigens altijd aan te raden om je cv aan te passen naar de vacature. De vormgeving van je cv is eveneens van belang. Zo moet je geen rommelig design hebben, maar voor een strakke vormgeving kiezen. Voordat je begint met het opstellen of aanpassen van je cv is het aan te raden om jezelf een paar vragen te stellen. Wat is bijvoorbeeld het laatste project dat je hebt gedaan. Zijn er nog opleidingen of cursussen die je hebt gevolgd na de laatste keer dat je een cv hebt gemaakt? Een goed cv laat haast in een oogopslag zien wat je werkervaring, opleiding en vaardigheid zijn. Verder is het aan te raden om een profieltekst te maken die je onderaan je persoonlijke gegevens zet om op deze manier meteen op te vallen. Er zijn uiteraard meerdere onderdelen die je in je levensloop moet opnemen om kans te maken op een uitnodiging.

Voorbeeld cv - ICT

Voorbeeld cv - ICT

Download dit voorbeeld - ICT cv

Welke onderdelen zijn belangrijk om te vermelden?

Het bedrijf waar je solliciteert naar een ICT-functie wil graag zien met wie zij te maken hebben. Daarom plaats je de persoonlijke gegevens altijd bovenaan. Het is mogelijk om een foto van jezelf toe te voegen, maar dat is geen verplichting. Je profiel bevat onder meer je naam net als je adres, woonplaats en telefoonnummer. Daarnaast geef je aan wat je geboortedatum en e-mailadres is. Hiermee zijn je persoonlijke gegevens ingevuld en ga je naar het volgende onderdeel. Dat is het vermelden van je werkervaring.

Je werkervaring is een van de belangrijkste onderdelen van je cv ICT. Het is het beste om je huidige baan bovenaan te zetten. Daarbij is het belangrijk om de nadruk te leggen op werkervaring die aansluit bij de baan waar je naar solliciteert. Een goede cv is namelijk gemakkelijk te scannen. Je geeft je verdere werkervaring aan in een chronologische volgorde naar beneden. Heb je stage gelopen dan is dat ook prima om bij je werkervaring te vermelden.

Heb je weinig tot geen werkervaring in de ICT? Maak dan vermelding van bijbaantjes of studieprojecten net als stages en vrijwilligerswerk. Een studiereis is natuurlijk positief en dat geldt ook voor een wereldreis die je gemaakt hebt. Heb je heel veel verschillende banen gehad? Benadruk in dat geval dat je over een veelzijdige ervaring beschikt.

Je cv bevat naast je persoonlijke gegevens en werkervaring nog een belangrijk onderdeel, namelijk je opleiding. Ook hier vermeld je eerst de laatstgenoten opleiding om zo naar beneden te werken. Je noemt de naam van het onderwijsinstituut, de studierichting en de studieperiode. Heb je een diploma gehaald dan vermeld je het jaartal daarbij. Als er sprake is van aanvullende cursussen of studies in programmeren dan zijn die eveneens de moeite van het vermelden waard. Mochten het er heel veel zijn dan vat je deze samen in een aparte rubriek.

Kerncompetenties en je vaardigheden vormen eveneens een onderdeel van je cv en dan niet alleen de ICT vaardigheden. Hoewel die natuurlijk wel net het verschil maken. Je kerncompetenties zijn voor je toekomstige werkgever van belang, omdat deze inderdaad vaak het onderscheid maken. Beschik je over specifieke kwaliteit, zoals een sterk analyserend vermogen of communicatieve kwaliteiten? Dan is dit voor je ICT vaardigheden cv de ideale positie om deze punten te vermelden.

Het is handig om er voorbeelden bij te geven, want dat zegt meer dan dat je goed samenwerkt. Haal bijvoorbeeld een situatie aan van een studiegroep, waarin je samen moest werken om een probleem op te lossen. Voor ICT personeel zijn er vaak meerdere competenties van belang, zoals technisch inzicht en een oplossingsgerichte houding. Kijk wat er in de vacature staat en kijk naar jouw skills die daarop aansluiten. Of benoem heel specifiek je softwarevaardigheden, want je digitale ervaring en kunde zijn voor een ICT vacature natuurlijk belangrijk.

Nevenfuncties zijn ideaal om op je cv te vermelden en dan maakt het raakvlak niet eens zoveel uit. Het laat namelijk zien dat je buiten je werk ook een betrokken persoon bent. Of dat nu is als bestuurslid van de hockeyvereniging of als trainer bij een voetbalclub.

Passies en hobby’s vormen een onderdeel die net per se op je cv hoeven komen te staan. Het is wel aan te raden als je hobby relevant is voor de vacature. Het heeft weinig relevantie om te zeggen dat je graag mag joggen in je vrije tijd. Het heeft dan meer waarde als je een marathonloper bent, want dat laat zien dat je over doorzettingsvermogen beschikt. Het klinkt ook anders als je aangeeft dat het lezen van vakliteratuur je hobby is. Als je gewoon zegt dat je graag mag lezen, maakt dat niet echt indruk.

Er is voor de beheersing van talen ook nog ruimte op je cv. Het is bijvoorbeeld handig om je Engelse taalbeheersing te vermelden. Dat komt omdat er regelmatig ICT vacatures zijn waar je naast Nederlands ook Engels moet beheersen

Maak een professioneel cv!

CV maken

Wat schrijf je in je profieltekst?

Een profieltekst onder je persoonlijke gegevens geeft meteen al een indruk van wat voor persoon je bent. Houd de tekst wel kort en krachtig om niet in een langdradig verhaal te verzanden. Vermeld bijvoorbeeld in het kort wie je bent, maar ook wat je drijfveer is. De profieltekst is ook ideaal om direct al even je kwaliteiten en ervaringen te benadrukken. Uiteraard alleen als er sprake is van relevantie tot de baan

Welke specifieke eigenschappen / vaardigheden zijn gewenst bij een ICT'er?

Er is een grote verscheidenheid als het gaat om beschikbare ICT vacatures. Er zijn bovendien ook uiteenlopende opleidingen, zoals systeembeheer en softwareontwikkeling. Daarbinnen zijn er allerlei specialisaties, variërend van IT security tot ontwerp specialist van complexe applicaties. Er zijn ook nog eens allerlei certificeringen te halen, zoals CRICS, Linux, MSCA of om expert te worden. Bijvoorbeeld met cursussen als Project Management Professional (PMP), AWS Certified Solutions Architect – Associate en Certified in the Governance of Enterprise IT (CGEIT).

Naast allerlei ICT mbo- en hbo-opleidingen zijn er ook altijd een aantal vaardigheden en eigenschappen die gewenst zijn voor ICT banen. Zo waarderen werkgevers het als je inzicht hebt in de mobiele technologie en communicatief vaardig bent. Strategisch denken is ook een van de typische vaardigheden waar werkgevers in deze branche prijs op stellen. Dat geldt uiteraard vooral ook voor standaardvaardigheden als kennis van en inzicht in automatiseren en programmeren

Hoe presenteer je jouw werkervaring het best?

Je presenteert je werkervaring op je cv ICT het best door je huidige werkzaamheden af te stemmen op de eisen van de vacature. Uiteraard moeten er dan wel overeenkomsten tussen je huidige baan of werkervaring zijn en de functie waar je naar solliciteert. Licht de werkervaring uit die perfect op de nieuwe baan is afgestemd. Dan valt die ervaring direct in het oog van degene die je ICT cv onder ogen krijgt.

Met al deze informatie is het voor jou gemakkelijk om een ICT cv te maken. Of wil je graag weten hoe anderen dat hebben gedaan. Het is altijd handig om een voorbeeld cv ICT bij de hand te hebben of om je cv op basis van een professionele template te maken. Wist je dat het ook mogelijk is om je cv ICT op professionele wijze te laten maken? Aan jou de keuze.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv