CV voorbeelden

DropDown

Marketing Manager

StarStarStarStarStar

Marketing Manager

Met het Cornell template kan Maria de meeste relevante informatie kwijt op slechts één pagina. In een oogopslag wordt duidelijk over welke kwaliteiten, vaardigheden en opleidingen ze beschikt. Het template oogt modern en overzichtelijk, maar biedt tegelijkertijd voldoende ruimte om veel informatie op kwijt te kunnen.

Gebruik dit cv

"Met mijn sterke interpersoonlijke management vaardigheden weet ik binnen een organisatie een cultuuromslag teweeg te brengen. Ik zet op hoofdlijnen de strategie uit en coach mijn team om zo gezamelijk tot een doelgerichte aanpak te komen. In mijn vorige functies heb ik meer inzicht gebracht in de sturing en optimalisatie van de belangrijkste KPI's. Dankzij mijn uitgebreide talenkennis, kan ik uitstekende uit de voeten binnen internationaal geörienteerde organisaties"

Maria van der Heijden - Chief Marketing Officer

cv voorbeeld marketing manager

Inhoudsopgave

Voorbeeld CV marketing manager - tips & tricks

Het woordje ‘doelgroep’ of ‘target audience’ zal je niet onbekend zijn, als je marketing hebt gestudeerd of reeds hebt gewerkt in deze branche. Alles wat je schrijft of zegt, dient rekening te houden met je doelgroep. Tijdens het solliciteren naar je nieuwe functie als Marketing manager ben je eigenlijk al bezig met marketing, omdat je tijdens je sollicitatie al rekening begint te houden met je doelgroep. In dit geval is dit je eventuele nieuwe werkgever of de recruiter. Solliciteren wordt veel leuker wanneer je trots bent op en je je zeker voelt over het curriculum vitae die je opstuurt.

Ben je je aan het voorbereiden om binnenkort te solliciteren naar een functie als Marketing Manager? Dan zijn we blij dat je dit leest, omdat wij in onderstaand artikel laten zien hoe je de inhoud van je Marketing management cv het beste kunt aanpakken, zodat je een positieve indruk maakt op je target audience, de recruiter of je toekomstige werkgever dus. 

Ga direct aan de slag met jouw cv!

CV maken

Voorbeeld cv - marketing manager

Voorbeeld cv - Marketing Manager

Download dit voorbeeld - Marketing manager cv

Wat doet een Marketing manager?

Dezelfde functie deelt verschillende namen. Als je eerder termen zoals Chief Marketing Officer (CMO), of Global marketing officer, Head of marketing of Marketing director bent tegengekomen, is de kans groot dat als deze benamingen met Marketing management te maken hebben. Je bent als het ware de bedrijfsleider die eindverantwoordelijk is voor de marketingactiviteiten van het bedrijf waar je werkt. Hiernaast leidt en begeleidt je het marketingteam en verschillende projecten met als doel het bedrijf of de organisatie (nog) beter in de markt te zetten. In het geval van kleinere organisaties kan het zijn dat je zelf de campagnes bedenkt en uitvoert.

Marketing management kent verschillende specialisaties. Voorbeelden van specialisaties die je weleens in vacatures ziet zijn: Business to Business marketing (B2B) of Business to Customer (B2C) marketing. Organisaties die in hun werk veel met het buitenland te maken hebben, hebben vaak een International marketing manager of Global marketing officer rondlopen.

Het maakt niet veel uit in wat voor bedrijf of organisatie je als Marketing manager werkt, jouw takenpakket is altijd divers. Een aantal van je verantwoordelijkheden zijn:

 • Het opzetten en bewaken van marketingstrategieën

 • De directie adviseren over nieuwe producten, nieuwe markten en eventuele concurrentie

 • Het bedenken, soms uitvoeren en opvolgen van marketingcampagnes

 • Bewaken en verbeteren van de naamsbekendheid van het bedrijf of organisatie

 • En ook het organiseren van speciale gelegenheden en evenementen

Deze functie tref je dus aan in elk bedrijf dat waarde hecht aan het soort contact met haar doelgroep. Diverse mogelijkheden zoals je ziet! 

Belangrijke details in jouw Marketing manager cv

Layout

Kijk nogmaals naar het voorbeeld cv van Maria van der Heijden. Valt het je op dat ze het strategisch slim aanpakt, door je eerst te verleiden met haar ijzersterke vaardigheden die goed van pas komen in deze functie? Daarna zal je of naar haar behaalde certificaten kijken of naar haar werkervaring. Onder beide kopjes zien we alweer kennis en vaardigheden die erg handig zijn om te bezitten als Marketing manager of Chief Marketing Officer. Want als we naar haar afgeronde opleidingen kijken, zien we hier nergens iets over marketing en/of communicatie.

Door met je layout ‘slim te spelen’ kan je de wetenschappelijk bewezen 6 seconden die de recruiter neemt om je cv te scannen, in jouw voordeel proberen te beïnvloeden.

Persoonlijke gegevens

Het kan gebeuren dat je zo gefocust bent op het goed beschrijven van je werkervaring, opleiding en persoonlijk profiel, waardoor de persoonlijke gegevens over het hoofd gezien kunnen worden. Dubbelcheck altijd of je recente persoonlijke gegevens op een duidelijke manier hebt vermeldt. Het zou jammer zijn als ze je graag willen uitnodigen op gesprek, maar de voicemail van je oude telefoonnummer krijgen.

Persoonlijk profiel

Maak gebruik van een persoonlijk profiel op je cv en gebruik dit stukje om te pronken met kennis en vaardigheden die je bezit. In het volgende paragraaf gaan we dieper hierop in.

Werkervaring / Opleidingen / Certificaten

In verschillende Marketing manager vacatures worden er naar een aantal jaren ervaring gevraagd, waardoor er vanuit gegaan mag worden dat werkervaring en recente relevante kennisontwikkeling belangrijke aspecten zijn in dit sollicitatieproces. Bezit je meer relevante diploma’s dan werkervaring, ga je hier ook slim mee om door je opleidingen met behulp van je layout hoger te vermelden. Indien je over recente en relevante certificaten beschikt, kan je dit zeker hoog op je cv vermelden, zoals het voorbeeld Marketing management cv laat zien.

Bij zowel werkervaring als opleidingen en certificaten, dien je altijd alle informatie van het heden naar het verleden te vermelden. Hiermee bedoelen we dat je de meest recente informatie het hoogst dient te vermelden, want uiteindelijk maakt werkervaring uit 1999 minder indruk dan kennis en ervaring die je na 2019 hebt opgedaan, niet waar?

Talenkennis

Beheers je naast het Nederlands en Engels meerdere talen goed? Vermeld dit dan zeker op je cv. Tegenwoordig gebeurt er veel op internationaal gebied in de marketingwereld en is het om deze reden altijd handig om kennis te hebben van meerdere talen. Zie hoe Maria van der Heijden dit in het voorbeeld cv aanpakt. 

Pronk met je kwaliteiten in je persoonlijk profiel!

Je persoonlijk profiel is dé plek op je cv die je de kans biedt om te pronken met je talenten en de recruiters te overtuigen van jouw kwaliteiten.  Vermeld hier gerust je indrukwekkende prestaties en resultaten tijdens vorige marketingprojecten, je beste relevante kwaliteiten of specifieke sterke punten die je bezit. In andere artikelen over cv’s hebben wij ook weleens geschreven dat je jouw persoonlijk profiel als een trailer kunt zien. Het is een korte introductie van jezelf, die de interesse van de recruiter of je toekomstige werkgever dient te wekken, zodat ze verder lezen over wat je te bieden hebt.

Zie hieronder ter inspiratie tweetal voorbeelden van persoonlijk profielen voor een Marketing manager cv.

Camera Flash

Persoonlijk profiel - Chief Marketing Officer

In de afgelopen 3 jaren heb ik als Chief Marketing Officer bij een groot internationaal bedrijf bewezen dat ik meerdere marketingplannen tegelijkertijd kan uitvoeren met een jaarlijkse groei van 7%. De 4 talen die ik naast het Nederlands en Engels goed beheers, maken mij een handige schakel in de communicatie met buitenlandse collega’s en samenwerkingspartners. Ik ben een analytisch sterke CMO, die van humor in het team houdt en snapt wanneer er serieus doorgewerkt dient te worden.

Camera Flash

Persoonlijk profiel - Marketing manager

Als het met creativiteit en ROI-berekeningen te maken heeft, ben ik graag van de partij. Met 5+ jaren opgedane marketingervaring bij internationale organisaties, heb ik ondersteuning geboden aan verschillende projecten die hebben bijgedragen aan het genereren van inkomsten ter waarde van 2 miljoen euro. Ik ben een creatieve Marketing manager die graag met mensen werkt en snel weet te schakelen.

Keuze uit meer dan 12 verschillende cv templates!

CV maken

Belangrijke vaardigheden van een Marketing manager

Je kan ervan uitgaan dat de recruiters zeker op de vaardigheden van de sollicitanten letten. Hoe meer relevante vaardigheden je bezit, des te groter jouw kans om uitgenodigd te worden voor een oriëntatiegesprek.

Voorbeelden van relevante vaardigheden van een Marketing manager zijn:

 • Leiderschap

 • Online marketing

 • Analytisch- en rekenkundig vermogen

 • Commerciële instelling

 • Creativiteit

 • Brede digitale skills

In het voorbeeld cv van Maria van der Heijden specificeert ze haar rekenkundig vermogen door de woorden ROI (Return on Investment) en kostenreductie apart te benoemen.

Je vaardigheden kun je in je cv op verschillende manieren strategisch uitlichten. Je persoonlijk profiel is een goede en opvallende plek op je cv om deze skills te laten zien, maar ook in de beschrijvingen van je vorige werkzaamheden kan je opvallende en relevante vaardigheden noemen. Door simpelweg een apart kopje met vaardigheden op je cv te vermelden, kan je ook een opsomming laten zien van de skills die je bezit en handig zijn in je toekomstige baan als Marketing manager.

Samengevat

Tijdens het opstellen van je Marketing management cv is het dus van belang dat je een goed beeld hebt van de relevante informatie die je graag met de recruiter wenst te delen. Ga er rustig voor zitten en som je vaardigheden en relevante prestaties op waarmee je tijdens deze sollicitatie indruk wenst te maken.

Beschrijf de informatie over je werkervaring, opleidingen en behaalde certificaten altijd van het heden naar het verleden, waardoor de meest recente informatie in 1 oogopslag te vinden is. Dubbelcheck of je recente persoonlijke gegevens vermeld hebt staan.

Met behulp van je layout, zorg je ervoor om je gegevens op jouw cv op een slimme manier in te delen, om sneller en beter op te vallen en zo een positieve indruk achter te laten.

Jeuken je handen na het lezen van dit artikel en wil je gelijk aan de slag met je cv? Maak dan gebruik van onze handige cv tool, waarmee je in korte tijd een modern en professioneel curriculum vitae voor je hebt, om direct mee te solliciteren.

Hoe word je Marketing manager?

Zowel opleiding als ervaring zijn belangrijk tijdens deze sollicitatie. Qua opleiding wordt er in de meeste vacatures gevraagd naar een afgeronde HBO- of WO-opleiding Marketing en/of Communicatie in combinatie met een aantal jaren werkervaring. Op MBO-niveau bestaat de opleiding Marketing & Communicatie, waardoor je in combinatie met voldoende jaren werkervaring ook op deze functie zou kunnen proberen te solliciteren.

Hiernaast wordt er naar het aantal jaren relevante en aantoonbare werkervaring gekeken. De functie van een Marketing manager is een leidinggevende functie, waardoor het noodzakelijk is dat je leidinggevende ervaring hebt die je op je cv kunt vermelden.

Tegenwoordig is alles digitaal en is het noodzakelijk dat je naast traditionele marketing (krant, poster etc.) ook goede kennis en affiniteiten hebt met digitale marketing (online marketing, tv etc.). In deze branche is het belangrijk dat je kennis en vaardigheden blijft ontwikkelen. Dit doe je door je regelmatig bij te scholen op dit gebied.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv