CV

>

Het chronologisch cv

StarStarStarStarStar

Het chronologisch cv

door CVMaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 1 min lezen
Chronologisch cv

Inhoudsopgave

Heb je wel eens gehoord van een chronologisch cv? Het is een van de mogelijkheden om een cv op te stellen. De volgorde van de gebeurtenissen is hierbij van groot belang. Je moet alles namelijk in een goede volgorde op je cv zetten, dus in volgorde van tijd zoals de naam chronologisch cv je al doet vermoeden. De nadruk wordt hierbij continu gelegd op het tijdsverloop van je carrière.

Voor wie is het chronologische cv?

Als je een cv moet maken, kan een chronologisch cv de beste keuze zijn. Maar wanneer gebruik je dit type dan? Het is met name geschikt voor starters op de arbeidsmarkt, als je nog niet veel praktijkervaring hebt bijvoorbeeld. Binnen een korte tijd krijgt de recruiter door je cv te bekijken namelijk een beeld van wie je bent. Je wil een goede indruk maken met jouw cv. Wanneer je al enkele jaren beschikt over werkervaring, dan zal hier het oog van de lezer op vallen. Als je nog geen ervaring hebt dan staat je opleiding bovenaan en is dat het meest waardevolle van jouw cv.

Tijdsverloop bij chronologisch cv

Bij een chronologisch cv ligt de nadruk echt op de tijd, de kans is dus groot dat als je een paar jaar niets hebt gedaan (niet gewerkt omdat je wilde studeren of omdat je voor de kinderen thuis was), er een gat in je cv zit. Je bent dan dus een bepaalde periode niet actief geweest op de arbeidsmarkt. Een recruiter kan dan altijd vragen hebben over wat je in die tijd hebt gedaan. Dit doen ze vaak al wanneer je meer dan drie maanden niets hebt gedaan. Als je een gat hebt in je cv, probeer het dan op te vangen door aan te geven wat je wel hebt gedaan (bijvoorbeeld een cursus).

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Chronologisch cv persoonlijk of niet?

Bij een chronologisch cv gaat het over een functioneel cv. Als je dingen over je persoonlijkheid bekend wil maken, dan is dit cv geen goede optie. Je gaat jezelf namelijk niet echt laten zien door alle tijdsdrukken die het type cv vallen. De nadruk ligt echt op wat je hebt gedaan en wanneer. Als je liever wat meer persoonlijke dingen wil uiten, dan kun je beter een andere type cv kiezen waarbij je wel wat meer persoonlijke items kunt vermelden.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Ook interessant

vaardigheden cv
  • CV
  • · Sep 07 2022
  • · 1 min lezen

Het vaardigheden cv

door CVMaker

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv