CV

>

De lengte van een cv

StarStarStarStarStar

De lengte van een cv

door CVMaker

  • CV
  • · November 09 2022
  • · 2 min lezen
de lengte van een cv

Inhoudsopgave

Een goed cv is indrukwekkend. Wellicht denk je dat een lang cv indrukwekkend is. Dat is een misvatting. Een indrukwekkend cv is een cv dat in enkele ogenblikken een goed en compleet beeld geeft van een sollicitant. Bedenk dat selecteurs doorgaans maar weinig tijd hebben om een cv te bekijken. Ze beslissen doorgaans binnen dertig seconden of je wellicht geschikt bent voor de functie. Alleen als het antwoord bevestigend is, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

De maximale lengte van een cv

Wellicht heb je heel veel werkervaring. Het is dan begrijpelijk dat je alles wil vermelden. Bedenk echter dat een selecteur doorgaans tijdgebrek heeft. Hij gaat geen cv van vier pagina’s bekijken. Heb je veel werkervaring? Probeer je toch te beperken tot maximaal 2 kantjes A4. Vermeld daarom uitsluitend die werkervaring die relevant is voor je mogelijke nieuwe functie.

De maximale lengte van een cv is overigens ook afhankelijk van het bedrijf waar je solliciteert. Wellicht Solliciteer je naar een functie in de IT. Het is dan gebruikelijk om geregeld cursussen te volgen. Uiteraard moet je alle relevante opleidingen, gevolgde cursussen en programmeerervaring in je cv vermelden. Het is dan niet erg als je meer dan twee kantjes A-4 nodig hebt.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

CV maken

Het maken van een niet te lang cv

Zorg in ieder geval voor een korte en bondige inhoud. Heb je veel te vertellen? Waarschijnlijk kun je een opsomming gebruiken. Wil je veel vermelden? Beperk je tot voor de functie die wordt aangeboden relevante werkervaring, opleidingen, verantwoordelijkheden en successen. Je cv moet dus zijn aangepast aan de vacature.

Het je beperken tot relevante informatie heeft een belangrijk voordeel. Je pluspunten zijn dan niet bedolven onder allerlei irrelevante informatie. Je kunt zo voorkomen dat een selecteur je pluspunten over het hoofd ziet.

Je hoeft niet alles wat mogelijk van belang is te vermelden

Wellicht heb je de neiging om alle mogelijk relevante informatie te vermelden in je cv. Het is beter om een keuze te maken. Vermeld in ieder geval de meest relevante informatie, dus die informatie die ertoe kan leiden dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Heeft je cv inderdaad het gewenste resultaat? Het is belangrijk dat je nog informatie kunt verstrekken die voor de selecteur van belang is. Alles vermelden in je cv is dus niet nodig.

Toevoegingen op een cv

Op een cv vermeld je niet alleen je opleidingen en je werkervaring. Het gebruikelijk om ook je hobby’s te vermelden. Ben ook bij deze vermelding selectief. Vermeld de hobby’s die relevant zijn voor de functie die wordt aangeboden. Heb je hobby’s die wellicht een negatieve indruk van jezelf kunnen geven? Vermeld ze dan liever niet.

Referenties kunnen ook worden toegevoegd. Het is overigens niet gebruikelijk om referenties volledig te vermelden. Bespaar ruimte door alleen te vermelden dat je referenties hebt.

Een kort cv

Ben je een starter op de arbeidsmarkt? Dan heb je waarschijnlijk een vrij kort cv. Dat is geen ramp. Een selecteur begrijpt dat je kunt volstaan met een cv dat gemakkelijk op een A4’tje past. Het is zeker niet nodig om allerlei overbodige informatie toe te voegen.

Prop geen informatie op elkaar

Probeer niet om je cv niet te lang te maken door heel veel informatie op een A4’tje te proppen. Vermeld uitsluitend relevante informatie. Dan is het ook mogelijk om voldoende ruimte te laten tussen de verschillende kopjes van je cv. Een selecteur kan dan snel de informatie vinden die voor hem van belang is.

Ga direct aan de slag met jouw cv!

Cv maken

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op November 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv