CV

>

CV aanpassen aan je sollicitatie

StarStarStarStarStar

CV aanpassen aan je sollicitatie

door CVmaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 2 min lezen
CV aanpassen aan je sollicitatie

Inhoudsopgave

Je bent op zoek naar een leuke baan en bekijkt de vacatures, die in jouw geval interessant zijn. Welke functies kun jij vervullen? Heb je veel werkervaring op één bepaald gebied, heb je op verschillende plekken veel ervaring opgedaan met diverse werkzaamheden, of wordt dit de eerste sollicitatie? Je zoekveld zal ruimer zijn als je niet gebonden bent aan een speciale sector. Je kunt altijd wat breder zoeken uiteraard en misschien word jij de gelukkige!!

Gerichte cv opsturen

Wat je ook zoekt, over hoeveel je ervaring je al dan niet beschikt, een goed opgestelde cv is in alle gevallen van groot belang. Je cv is namelijk jouw visitekaartje, het eerste contact dat je hebt met je potentiële werkgever. Uiteraard moet dat goed zijn! Besteed daarom veel tijd en aandacht aan het maken van je cv. Gebruik allerlei middelen, die je daarbij kunnen helpen. Er is online veel informatie te vinden. Vergeet ook niet om je cv door een vriend, vriendin, een kennis of docent te laten lezen. Vraag of zij kritisch willen zijn. Wellicht hebben zij nog belangrijke informatie over jou, die jij bent vergeten of waarvan jij je niet bewust bent van de impact ervan. Anderen kennen je vaak beter!

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

CV maken

Verplichte gegevens cv

Een cv bestaat uit bepaalde “verplichte” gegevens zoals personalia, opleiding en werkervaring. Meer gegevens vermeld je als die een meerwaarde hebben voor de functie waarop je solliciteert. Probeer even in de schoenen te gaan staan van de potentiële werkgever. Wat zou jij willen dan weten, wat vind jij belangrijk en wat hoort er bij de functie? Maak van je cv geen ellenlang verhaal van karweitjes die je vroeger weleens hebt gedaan om je cv langer te maken en die niets toevoegen. Met een korte, bondige, foutloze tekst en informatie die belangrijk is voor de vacante functie, maak jij een goed cv.

Je hoopt uiteraard dat jouw sollicitatie leidt tot een baan. Er zijn echter veel mensen op zoek, dus kop op als je wordt afgewezen. Vraag wel steeds om de reden van afwijzing, daar kun jij je voordeel mee doen bij een volgende sollicitatie. Omdat er nog veel sollicitaties kunnen volgen is het verstandig om een cv te hebben met de belangrijkste gegevens erop, die je vervolgens kunt aanpassen aan de vacature. Dat werkt heel eenvoudig. Zet je korte, bondige cv op je bureaublad (personalia, opleiding, werkervaring) en vul aan, aan de sollicitatie van dat moment. De zorgsector wil andere gegevens van je weten dan een vacature in de landbouwsector. Je interesses en hobby’s kunnen in bepaalde gevallen belangrijk zijn om wel te vermelden. Ook erg praktisch om je cv steeds completer te kunnen maken met bijvoorbeeld een later genoten opleiding, een stage, vrijwilligerswerk (als dit van belang is voor de vacante functie) enz.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVmaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv