CV voorbeelden

DropDown

Filiaalmanager

StarStarStarStarStar

Filiaalmanager

Kyra heeft na haar studie een stap kunnen maken naar een functie als filiaalmanager bij haar bijbaan. Na enkele jaren is ze nu toe aan een volgende stap. Het Hopkins template is een modern, overzichtelijk cv template. Kyra kan alle relevante informatie kwijt op één pagina, waardoor een nieuwe werkgever in één oogopslag kan zien welke kwaliteiten Kyra in huis heeft.

Gebruik dit cv

" Ik ben een ambitieuze, sociaal ingestelde filiaalmanager die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. In de afgelopen jaren heb ik mij opgewerkt van barista naar filiaalmanager. Dankzij mijn uitstekende organisatorische vaardigheden, loopt mijn goedbezochte filiaal op rolletjes. Na vier jaar ben ik nu op zoek naar een nieuwe, uitdagende baan waar ik mijn leidinggevende kwaliteiten verder kan ontwikkelen."

Kyra Sombretti - Filiaalmanager

CV voorbeeld manager

Inhoudsopgave

CV maken als filiaalmanager - voorbeelden & templates

Voor de ambitieuze mensen die goed zelfstandig kunnen werken en een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel bezitten, is de functie van filiaalmanager weggelegd. Andere benamingen die gebruikt worden voor dezelfde functie zijn: winkelmanager, filiaalhouder en afhankelijk van het product ook weleens vestigingsmanager of bedrijfsleider. Het leuke van deze functie is dat er genoeg keus is van gebieden waarin je werkzaam kunt zijn. In de volgende paragraaf lees je meer hierover.

Voorbeeld cv - filiaalmanager

Voorbeeld cv - filiaalmanager

Download dit voorbeeld - Pedagogisch medewerker cv

Waar werken filiaalmanagers en wat doen ze eigenlijk?

Filiaalmanagers kom je voornamelijk in de retail tegen. Retail is de Engelse benaming voor kleinhandel of detailhandel. Wanneer je retail hoort, zou je in eerste instantie alleen aan kledingwinkels kunnen denken. Echter vallen ook winkels zoals boekhandels, telecomaanbieders, maar ook dienstverleners zoals kapsalons, banken en hotels hieronder. Eigenlijk werken vrijwel alle ketens met meerdere vestigingen met filiaalmanagers. Dit verbreed je keuze tijdens het solliciteren naar een functie van filiaalmanager, omdat je bij uiteenlopende winkelketens of organisaties de leiding kan hebben over een bepaald filiaal of vestiging.

Leuk om te weten: Filiaal betekent ‘dochter in het Latijn en ben je dus de manager van een van de dochterondernemingen van een winkelketen. Een filiaalmanager heeft een belangrijke rol en een breed takenpakket, omdat hij of zij de dagelijkse leiding heeft van en verantwoordelijk is voor een of meerdere filialen van een winkelketen. Het takenpakket van een filiaalmanager bevat vaak:

 • Het maken van een werkplanning voor alle collega’s van jouw filiaal

 • Het beheren van de afrekensystemen, zodat de verkoop van goederen soepel verloopt

 • Het voeren van werkoverleggen

 • Het beheren van de goederenvoorraad

 • Het verzorgen van de winkelpresentatie, zodat dit er aangenaam uitziet voor de klanten

 • Het analyseren van verkoop- en marketingstrategieën

Het werven van nieuwe collega’s

Filiaalmanagers tref je in verschillende branches aan en heb je dus veel keuzemogelijkheden. Hieronder sommen we ze overzichtelijk op om je een idee te geven van de plekken waar je als filiaalmanager werkzaam zijn:

 • Detailhandel; hieronder vallen kledingwinkels, cosmeticawinkels, boekhandels, fietsenzaken, electronicawinkels, supermarkten, bakkerijen, bouwmarkten, tuincentra, meubelwinkels, warenhuizen etc.

 • Horecaketens; hotels, koffie- en theehuizen, (fastfood) restaurants etc.

 • Dienstverlenende ketens; kappers, schoonheidssalons, sauna's etc.

 • Groothandelsbedrijven. Ook van een groothandelsbedrijf kan je de manager zijn van een bepaald filiaal.

Kwalificaties om een filiaalmanager te worden

Een filiaalmanager heeft een belangrijke rol binnen een winkelketen en wilt de recruiter of opdrachtgever er zeker van zijn dat ze de geschikte kandidaat in huis halen. Je kunt op verschillende manieren aan de slag als filiaalmanager. Je kunt bijvoorbeeld simpelweg op een functie solliciteren wanneer je de nodige diploma’s op zak hebt, maar het gebeurt ook regelmatig dat je in een andere (lagere) functie binnen het bedrijf bent begonnen en doorgroeit naar een baan als filiaalmanager door werkervaring en bijscholing. 

Hoe meer verantwoordelijkheid het bedrijf of het filiaal van je vraagt, hoe meer diploma’s of ervaring er van de kandidaat verwacht wordt. 

In meeste gevallen heb je voldoende aan een mbo-opleiding om te mogen starten als filiaalmanager. Opgesomd kun je met de volgende mbo-opleidingen solliciteren op een dergelijke functie:

 • Filiaalmanager detailhandel niveau 4

 • Ondernemer detailhandel niveau 4

 • Manager retail niveau 4

Ook op hbo niveau zijn er opleidingen die je voorbereiden op een baan in het management van de detailhandel. Hbo opleidingen die je de nodige basis hiervoor geven zijn:

 • Small business & retail management

 • Small business en ondernemerschap

De meeste economische opleidingen bieden een goede basis om te werken als filiaalmanager.

Het bezitten van diploma’s is belangrijk, maar in de praktijk goed kunnen draaien is essentieel. Hiervoor is het van belang dat je tijdens je opleidingen of bijscholing waarde hecht aan de verschillende talen die gegeven worden, omdat je met internationale klanten of samenwerkingspartners te maken kan hebben. Ook vakken zoals rekenen, boekhouden, marketing en maatschappijleer leveren een waardevolle bijdrage tijdens je werk als filiaalmanager.

Ga hier aan de slag met jouw cv!

CV maken

Zo maak je een uitstekend cv (filiaal) manager!

Resultaat boeken is een belangrijke prestatie tijdens je werk als filiaalmanager. Het is dus slim om door middel van je cv onder andere het accent te leggen op eventuele doelen die je eerder hebt bereikt. Deze ervaring kun je hebben opgedaan gedurende vorige relevante functies, maar ook tijdens een (afstudeer)stage of het beoefenen van een gezamenlijke sport. Hiermee kun je op een creatieve manier in een paar seconden laten zien dat jij dé filiaalmanager bent waarnaar ze op zoek zijn.

Wanneer je een leuke vacature van filiaalmanager op het oog hebt en je jouw cv naar aanleiding hiervan wilt aanpassen is het belangrijk dat je cv in elke seconden positief opvalt bij de recruiter of je toekomstige werkgever. Let hierbij op de volgende punten;

Persoonlijke gegevens

Probeer ervoor te zorgen dat je altijd de meest recente persoonlijke gegevens vermeldt. Kleine details kunnen het verschil maken. Zorg hierom dat je gegevens altijd up-to-date zijn. Klopt je huidige adres en telefoonnummer nog? Vermeld 1 telefoonnummer waar je het beste op bereikbaar bent. Heb je een professioneel / neutraal e-mailadres?

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel is een turbo-versie van je motivatiebrief. Recruiters scannen vaak eerst het cv en als ze hiervan warm worden, zullen ze verder lezen. Gebruik je persoonlijk profiel om de recruiter nieuwsgierig te maken naar deze interessante nieuwe filiaalmanager

Werkervaring en Opleiding

Indien je al een tijdje meedraait in de detailhandel, is het handig om dit op je cv uit te lichten, door je werkervaring hoger op je cv te vermelden. In de beschrijvingen van je werkzaamheden, kan je subtiel belichten over welke ervaringen je precies beschikt en wat je vorige taken waren.

Ben je pas afgestudeerd, bezit je weinig werkervaring en sta je te popelen om je frisse ideeën te delen met je nieuwe team, dan is het handig om het accent op je opleiding en eventuele stage-ervaring te leggen.

Layout

De layout van je cv zorgt, zonder iets te hebben gelezen, voor het eerste gevoel dat iemand krijgt wanneer ze jouw cv zien. Het werk van een filiaalmanager is erg divers, maar heeft vooral te maken met verantwoordelijkheid en professionaliteit. Zorg ervoor dat de layout van je cv een bepaalde verantwoordelijkheid en professionalisme uitstraalt, door voor rustige kleuren en overzicht te kiezen.

Vaardigheden

Relevante vaardigheden op je cv vermelden hebben alleen maar een positief effect op je sollicitatie. Gebruik hierom je vaardigheden op strategische manier door ze onder het kopje Vaardigheden te beschrijven, maar ook door ze in je persoonlijk profiel of in je werkzaamheden te verwerken.

Referenties

Referenties kunnen ervoor zorgen dat je toekomstige werkgever van een andere werkgever hoort, wat voor goeds je meeneemt naar je nieuwe werkzaamheden. Vermeld referenties alleen wanneer er specifiek naar gevraagd wordt in de vacature, zodat de aandacht van de recruiter op jou en jouw ervaring en vaardigheden blijft. In het voorbeeld cv van Kyra Sombretti vermeldt ze zoals gevraagd in de vacature 2 referenties, waar de recruiter contact mee kan maken.

Belangrijk: stel de referenten die je in je cv benoemt er altijd van op de hoogte dat je hun gegevens hiervoor gebruikt, zodat ze erop voorbereid zijn dat ze hiervoor gebeld of gemaild kunnen worden.

Persoonlijk profiel voor een filiaalmanager

Je persoonlijk profiel is een verkorte introductie van jezelf dat een positief effect op de toekomstige werkgever moet hebben. Het is een beetje het antwoord op de vraag: Wie ben je en wat kenmerkt je? Jouw persoonlijk profiel kan het beste uit maximaal 3 zinnen bestaan, waarin je beschrijft wie je bent, wat je graag wenst in je nieuwe baan en wat voor relevante bijdrage je te bieden hebt aan je nieuwe werkgever.

Camera Flash

Voorbeeld profiel - Filiaalmanager op zoek naar nieuwe uitdaging

Ik ben een ambitieuze, sociaal ingestelde, filiaalmanager die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. In de afgelopen jaren heb ik mij opgewerkt van barista naar filiaalmanager. Dankzij mijn uitstekende organisatorische vaardigheden, loopt mijn goedbezochte filiaal op rolletjes. Na vier jaar ben ik nu op zoek naar een nieuwe, uitdagende baan waar ik mijn leidinggevende kwaliteiten verder kan ontwikkelen

Voorbeeld van Kyra Sombretti

Kyra heeft goed gebruik van haar persoonlijk profiel gemaakt door een aantal vaardigheden te benoemen (organisatorische en leidinggevende) Hiernaast geeft ze aan dat ze sociaal is ingesteld en klantvriendelijk is. Haar wens is om haar leidinggevende kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Direct aan de slag met jouw cv!

CV maken

Belangrijke vaardigheden van een filiaalmanager

Door middel van je vaardigheden kan je filiaalmanager cv op unieke manier laten opvallen. Het zijn jouw vaardigheden die jou immers uniek en onmisbaar maken binnen een bedrijf of organisatie. Hieronder gaan we dieper in op de voorbeelden die Kyra Sombretti heeft gebruikt op haar filiaalmanager cv.

Klantgerichtheid

Net iets anders als en ook breder dan klantvriendelijkheid. Bij klantgerichtheid hecht je waarde aan de (duurzame) relatie die je als organisatie of bedrijf met je klant opbouwt. Hierbij komen communicatie, oplossingsgerichtheid, assertiviteit, inlevingsvermogen en ook klantvriendelijkheid aan de orde.

Organisatorische vaardigheden

Door goed te organiseren beïnvloed je de sfeer op je werk. Iemand die over organisatorische vaardigheden beschikt, voorkomt hierdoor stress op de werkvloer omdat er sprake van structuur is.

Stressbestendigheid

Als filiaalmanager zal elke dag er anders uitzien en moet je hiermee om kunnen gaan. Verassingen dienen geen verassingen voor je te zijn. Een bepaalde flexibiliteit is hiervoor nodig, waardoor je je hoofd koel en je focus op het doel weet te behouden.

Leidinggevende vaardigheden

Uiteindelijk heb jij de leiding over het hele filiaal. Het is dus van belang dat je je team meekrijgt, zodat het gezamenlijke doel behaalt kan worden.

Financiële vaardigheden

De omzetcijfers van het filiaal vallen onder jouw verantwoordelijkheid en dien je hiervoor financiële inzichten te hebben.

Marketing communicatie

Je wilt dat klanten jouw filiaal vinden en hier een goed gevoel over hebben. Dit bereik je door een goede marketing en communicatie strategie te hebben, zodat men weet wat je te bieden hebt, hoe ze het bedrijf of instelling kunnen bereiken en wat ze kunnen verwachten.

Andere relevante eigenschappen die een filiaalmanager dient te bezitten zijn: communicatief vaardig, een professionele dienstverlenende houding, een teamplayer kunnen zijn en je personeel kunnen motiveren; commerciële beslissingen kunnen en durven te nemen.

Bij een stevige functie hoort een krachtig cv en hopen wij dat dit artikel jou inspireert om gauw aan de slag te gaan met je filiaalmanager cv. Maak gebruik van onze CVmaker, waarmee je zelf een mooi, overzichtelijk en professioneel cv kunt aanmeten.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv