CV voorbeelden

DropDown

Projectmanager

StarStarStarStarStar

Projectmanager

Voor dit voorbeeld cv is het Princeton template gebruikt.

Gebruik dit cv

"Ik vond dit een overzichtelijk template waarin ik duidelijk alles kon weergeven."

Erkan Demir - Projectmanager offshore

CV voorbeeld - projectmanager

Inhoudsopgave

CV maken als projectmanager - voorbeelden & templates

Het aantal projectmanager vacatures is enorm gegroeid de afgelopen jaren en de verwachting is dat we de komende jaren te maken zullen krijgen met een tekort aan projectmanagers. Toch is, omdat het zo een uitdagend en goed betaald beroep is, de concurrentie enorm hoog. Het beste cv schrijven is daarom cruciaal om in aanmerking te komen voor top projecten.

De meeste projecten lopen door interne of externe omstandigheden niet als gehoopt. Leg daarom extra nadruk op waarom jij de meest geschikte kandidaat bent om het project succesvol te voltooien.

Snel & eenvoudig een cv maken

CV maken

Personalia 

Bovenaan of aan de zijlijn van je cv geef je een overzicht van je persoonlijke gegevens. Noem in ieder geval de volgende punten:

 • Naam

 • Adresgegevens

 • Telefoonnummer

 • E-mailadres

 • Geboortedatum

 • Geboorteplaats

 • Geslacht

 • Linkedin profiel

Persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel komt bovenaan in je cvcv te staan. Hier vertel je in 4 a 5 korte zinnen waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor een functie. Een goed persoonlijk profiel trekt de aandacht en nodigt uit om verder te lezen, dit is je eerste kans om een goede indruk achter te laten. Verder in de tekst kan je meer lezen over het persoonlijk profiel en geven we wat voorbeelden voor zowel een startende als meer ervaren projectmanager.

Werkervaring

Geef hier een overzicht van al je relevante werkervaring en projecten. De meest recente werkervaring komt bovenaan. Geef per onderdeel een beknopt overzicht van specifieke taken en verantwoordelijkheden. Zorg ervoor dat de werkervaring gemakkelijk te scannen is en dat er duidelijk te zien is waarom jouw werkervaring aansluit bij de vacature.

Dit zou er zo uit moeten zien:

Projectleider ICT okt 2008 - sept 2013 Gasunie, Groningen

Het opstellen en implementeren van een lange termijn plan voor de IT infrastructuur, die ervoor zorgt dat de operations en projecten hun targets en doelen halen. Managen van 30+ FTE verdeeld over 3 teams. De waarde van de projecten liep van 100K tot 20M. 

Vaardigheden en competenties

Als projectleider dien je naast de juiste kwalificaties, ook over de juiste vaardigheden en competenties te beschikken. Het is belangrijk om dit onderdeel altijd aan te passen aan de vacaturetekst. Kijk wat er precies wordt gevraagd en koppel dit terug in dit onderdeel. Onderaan de tekst vind je meer informatie over dit onderdeel van je cv en een lijst met voorbeelden die je kunt overnemen.

Opleidingen en cursussen

In dit onderdeel noem je in a-chronologische volgorde al je afgeronde opleidingen en cursussen. Noem het jaartal waarin de diploma behaald is, de naam van de opleiding en het opleidingsinstituut.

Bachelor Informatica 2003 - 2007 NHL Hogeschool, Leeuwarden

Specialisatie Business Informatics

Referenties en prestaties

Zorg voordat je gaat solliciteren voor 1 a 2 referenties van voormalige werkgevers. Vooral voor dit soort functies kan je er zeker van zijn dat recruiters je referenties zullen checken. Mocht je hier niet van te voren aan toe komen? Vul dan in ‘referenties op aanvraag’.

Geef ook een overzicht van prestaties waar je trots op bent in vorige projecten. Hiermee kan je highlighten hoe waardevol jouw input in het project was. Gebruik liever geen absolute cijfers maar percentages:

‘Project met een waarde van 10 miljoen succesvol en 20% sneller voltooid dan geanticipeerd’

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per project, bij het onderdeel werkervaring, je prestaties te benoemen.

Voorbeeld cv - Projectmanager

CV voorbeeld - projectmanager

Download dit voorbeeld - Projectmanager cv

Als je van plan bent om te solliciteren op een baan als projectmanager is je cv één van je belangrijkste marketing instrumenten. Dit is je eerste, en soms enige, kans om indruk te maken op een potentiële werkgever.

Een baan als projectmanager is uitdagend en er wordt verwacht dat je veel verantwoordelijkheid draagt. Daarom is het van belang dat je uitblinkt tijdens de sollicitatieprocedure en een perfect cv opstelt. Het belangrijkste is dat je in één oogopslag laat zien dat jij de juiste kandidaat bent voor het tijdig en succesvol afronden van projecten. Daarnaast moet je cv opvallen in de stapel cv’s die recruiters moeten doorspitten. In de wereld van projectmanagement is de concurrentie hoog en je moet all-in gaan om aan te tonen dat jij de beste kandidaat bent voor de functie.

Hoe je dit doet, behandelen we in dit artikel! We zullen eerst een overzicht geven van wat de functie inhoudt en waar werkgevers naar op zoek zijn. Daarna geven we toepasbare tips en een stappenplan voor het schrijven van het perfecte cv.

Ga hier direct aan de slag met jouw cv!

CV maken

Persoonlijk profiel projectmanager

Het persoonlijk profiel is een korte introductie die bovenaan je cv komt te staan. Dit is vaak het eerste wat recruiters of HR medewerkers zullen lezen. Je kunt het persoonlijk profiel zien als een sales pitch. Grijp deze kans om de lezer te overtuigen van jouw geschiktheid voor de functie. Noem kort waarom jij de beste kandidaat bent, wat je beste kwaliteiten zijn, wat voor ervaring je hebt en waar je naar op zoek bent in een baan.

Camera Flash

Voorbeeld profiel - projectmanager op zoek naar volgende stap

Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest als werktuigbouwkundige ben ik klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Het afgelopen jaar heb ik mij gespecialiseerd in projectmanagement methodes zoals LEAN STIGMA en AGILE en succesvol HBO projectmanagement Prince2 Foundation afgerond. Door mijn praktische vakkennis, theoretische onderbouwing en klantgerichte instelling ben ik een zeer geschikte kandidaat om een sterke strategische aanpak op te stellen die gericht is op het behalen van de beste resultaten.

Camera Flash

Voorbeeld profiel - ervaren projectmanager

Als projectmanager in de ICT heb ik meerdere grote en kleinere projecten succesvol tot een einde gebracht. Met uitstekende kennis van PRINCE2 Foundation en AGILE methodologie ben ik in staat de volledige project life cycle te overzien, van het bepalen van de scope van het project tot het delegeren en managen van de verantwoordelijkheden en de uitvoering. Ik ben gedreven om kosten te besparen door het opstellen van een uitstekende planning en en duidelijke afspraken en deadlines voor alle teams. Ik werk het liefst in grootschalige internationale projecten voor vooruitstrevende organisaties.

Camera Flash

Voorbeeld profiel - senior projectmanager

Resultaat gerichte, analytisch denkende Project manager met meer dan 7 jaar ervaring in het leiden van grootschalige projecten in de Olie & Gas industrie. Door het opstellen en implementeren van robuuste risk management strategieën zorg ik ervoor dat risico’s op het gebied van time management en budgetoverschrijding worden beperkt. Met een lange lijst van succesvol afgesloten projecten en ervaring met het leiden van projecten met een waarde in de miljoenen kan ik uitstekend grote en kostbare projecten tot een succesvolle afsluiting leiden.

Belangrijke vaardigheden en competenties

Vermeld jouw top vaardigheden en competenties die aansluiten bij het profiel van de vacature. Vaardigheden (hard skills) zijn meetbare en praktische zaken zoals kennis van projectmanagement en competenties (soft skills) zijn persoonlijke eigenschappen zoals effectief leiderschap.

Dit zijn de meest gevraagde skills voor projectmanagers:

 • Leiderschap

 • Communicatie

 • Conflict management

 • Motivatie

 • Onderhandelen

 • Plannen

 • Budget planning

 • Risk management

 • Time management

 • Analytisch denken

 • Kwaliteitsbewaking

Nadat je al deze onderdelen hebt opgenomen in jouw cv, kan je er verzekerd van zijn dat je het beste cv hebt gemaakt, waarmee je het meeste kans maakt om opgenomen te worden in de sollicitatieprocedure. Daarnaast is het belangrijk dat je cv er aantrekkelijk en opvallend uitziet. Wil je ook een modern en mooi cv om jouw baankansen te vergroten? Met onze cv maker kan je gemakkelijk binnen 15 minuten een perfect en stijlvol cv opstellen!

Het werk van een projectmanager

Projectmanagers zijn doorgaans mensen met goede organisatorische vaardigheden. Ze vormen een brug tussen verschillende samenwerkende partijen, coördineren werkzaamheden en bewaken de voortgang en planning van een project. Vaak heb je als projectmanager ervaring binnen de beroepsgroep waarin je werkzaam bent en dus inhoudelijke kennis, waarna je skills als projectleider ontwikkelt.

Als projectmanager kan je werkzaam zijn in bijna alle sectoren. Welke, dat hangt voornamelijk af van je eerdere werkervaring. De meest voorkomende sectoren om aan de slag te gaan als projectleider zijn:

Projectmanager ICT

IT projectleiders hebben vaak een HBO opleiding in de richting ICT, zoals een programmeur of informatie architect. Het is ook mogelijk om IT projectleider te worden met een meer management gerichte opleiding en werkervaring. Als projectmanager in de ICT zal je waarschijnlijk werkzaam zijn in een grote onderneming.

Projectmanager in de Bouw

Om projectmanager in de Bouw te worden heb je minimaal een HBO vakopleiding nodig, zoals Technische Bedrijfskunde of Bouwkunde en wat jaren werkervaring. Bouwprojecten zijn vaak heel grootschalig en enorm kostbaar een goede projectleider moet in staat zijn om ze op tijd en binnen het budget te voltooien. Hiervoor heb je naast vakspecifieke kennis ook kennis nodig van projectmanagement. In de volgende paragraaf lees je hier meer over.

Projectmanager in de Techniek

Technische projecten hebben vaak projectmanagers die een achtergrond hebben als Engineer in een bepaalde niche, zoals een Electrical Engineer. Projectleiders uit de sectoren Olie, Gas & Energie en uit de Offshore industrie verdienen het meeste. Door het projectmatige werk en tijdelijke contracten werken ze vaak op freelance basis.

Kwalificaties voor een projectmanager

Naast een vakopleiding en gerichte werkervaring heeft een projectmanager kennis nodig van projectmanagement technieken zoals AGILE, PRINCE2 of IPMA. Er zijn veel cursussen en kortere opleidingen beschikbaar die zich richten op deze kwalificaties. Je kunt ook los bijvoorbeeld een PRINCE2 examen afleggen.ft naast de juiste technische en vakinhoudelijke kennis ook uitstekende management vaard

Vaak word je pas projectmanager in een later stadium van je carrière, nadat je voldoende werkervaring hebt opgebouwd. Een goede projectmanager heeigheden nodig. Als projectmanager ben je de spin in het web die alle partijen tevreden moet houden: opdrachtgevers, aannemers, werkgevers etc. Je moet beschikken over hele sterke organisatorische skills en een goed oog voor detail hebben.

Je cv zou moeten benadrukken op welke projecten je in het verleden hebt gewerkt, welke leidinggevende ervaring je hebt en welke prestaties je in het verleden hebt behaald.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv