CV voorbeelden

DropDown

Stage

StarStarStarStarStar

Stage

Reshma heeft, met haar beperkte werkervaring als student, de focus gelegd op haar persoonlijk profiel, vaardigheden en opleiding. Door gebruik te maken van de Duke template, komt alle informatie professioneel over.

CV maken!

"De HBO opleiding Commercieel Economie heb ik bewust gekozen, omdat ik in een ondernemende familie ben opgegroeid en mezelf op dit gebied verder wil ontwikkelen. Ik ben een rustige, maar pro-actieve teamplayer die graag bezig is met cijfers en van aanpakken weet."

Reshma Roemer - Stagiair

Cv voorbeeld - stage

Inhoudsopgave

CV stage voorbeeld: tips & tricks

Stage lopen is een van de belangrijkste onderdelen van je opleiding, omdat dit de periode is die je onder andere kennis laat maken met de branche waarin je studeert. Het kan ook als een test voor jezelf fungeren om te kijken of hetgeen je in de theorieboeken hebt geleerd, je ook in de praktijk kan toepassen. Hiernaast kun je in deze periode goed je horizon verbreden om een ander of ruimer beeld te krijgen binnen de mogelijkheden van je studiekeuze. Als het goed is heb je na je stageperiode een breder beeld over je eigen kracht, wensen en ambities.

Stagiaires zijn erg in trek, onder andere omdat je vaak al na een goede inwerkperiode als volwaardig medewerker mee kan draaien en hier houden werkgevers natuurlijk van! Het gebeurt regelmatig dat stagiaires, na hun stage of na het afstuderen in dienst treden bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen, omdat de werkgever tevreden met ze was.

Maar voordat het zo’n feest is, moet je eerst solliciteren en bij de sollicitatie hoort uiteraard een professioneel en opvallend cv. Maar hoe doe je dit als je nog studeert en weinig of geen werkervaring hebt?

In onderstaand artikel hebben we een paar handige tips opgesomd die je wegwijs maken in het opstellen van een strak stage cv.

Ga direct aan de slag met jouw cv!

CV maken

Voorbeeld cv - stage

Voorbeeld cv - stage
Download dit voorbeeld - Stage cv

Stage is meer dan alleen werkervaring opdoen!

Kort uitgelegd is stage ‘kennis maken met het werk en ervaring opdoen’ en dit klopt ook, maar er komt meer bij kijken. Een stageperiode varieert van enkele weken tot ongeveer een half jaar. Gedurende deze periode ruil je de schoolbanken, lesrooster en medestudenten in voor de werkvloer, wekelijkse planning en collega’s. Twijfelde je bijvoorbeeld nog aan je studiekeuze, dan kan dit hét moment zijn om door middel van werkervaring te proeven wat het werk daadwerkelijk inhoudt, of juist wat er eventueel nog meer op dit gebied mogelijk is.

Netwerk voor de toekomst

Vergis je niet, een stage is inderdaad voor een bepaalde tijd en keer je op een gegeven moment weer terug naar de schoolbanken, maar hou er rekening mee dat je tijdens deze periode waardevolle zakelijke contacten kunt leggen, waarvoor je in de toekomst jezelf zal bedanken dat je je best in deze periode zo goed hebt gedaan.

Een goed begin is het halve werk en is het dus altijd belangrijk om over een goede en overzichtelijke stage cv te beschikken en positief indruk te maken op je eventuele toekomstige werkgever.

Weinig of geen werkervaring?

Als je nog studeert is de kans klein dat je veel werkervaring hebt en is het hierom belangrijk dat je je persoonlijke informatie op een slimme op je cv manier vermeldt. In het geval van jouw stage cv, kan je bijvoorbeeld het beste eerst je opleidingen vermelden en dan eventueel je werkervaring en/of vaardigheden. Op deze manier leg je eerst het accent op de opleiding en het niveau waarop je aan het studeren bent.

Vermeld bijbaantjes!

Heb je alleen een bijbaantje zoals vakkenvuller, krantenwijk of tomatenplukker gehad? Schaam je niet en vermeld dit gerust op je cv. Het is misschien geen relevante functie waar het stagebedrijf wat aan heeft, maar het zegt wel degelijk iets over je discipline, jouw doorzettingsvermogen en dat je niet vies bent van werk.

Heb je tijdens een bijbaantje zelfs een coördinerende taak erbij gekregen, moet je dit er zeker bij vermelden. Bijbaantjes als verkoper bij een callcenter hebben vaak te maken met wekelijkse targets en verkooptalenten. Dit zijn allemaal vaardigheden die de moeite waard zijn om op je cv te benoemen.

Ook vrijwilligersfuncties kun je vermelden, want dit geeft aan dat je maatschappelijk betrokken bent en mogelijk ook over sociale vaardigheden beschikt!

Vond je het vroeger niks, maar heb je regelmatig meegeholpen bij het bedrijf van je familie? Dan is dit ook werkervaring die je gerust op jouw cv kan vermelden. Opgroeien en meewerken in een familiebedrijf laat zien dat er mogelijk een ondernemer in jou schuilt en geeft de indruk dat je in een omgeving van ‘aanpakken’ bent groot gebracht.

Jouw vaardigheden kunnen het verschil maken

Wanneer je weinig of geen werkervaring bezit, moet je het van je vaardigheden hebben, omdat dit een andere manier is om zonder werkervaring te vermelden waar je goed in bent. Tijdens je opleiding is het vast voorgekomen dat je persoonlijk ontwikkelingsplannen of reflectieverslagen moest schrijven. Haal deze verslagen erbij en kijk of je 3 relevante vaardigheden kan vinden die je op je stage cv kan vermelden.

Heb je nog nooit zo’n verslag gemaakt, dan kun je voor jezelf even nagaan en kijken hoe je sociale vaardigheden zijn, hoe je technische-, je politieke- en conceptuele vaardigheden zijn en dit kort voor jezelf beschrijven. Kies hieruit 2 of 3 relevante vaardigheden en verwerk ze dan bijvoorbeeld in je persoonlijk profiel waar we in het volgende paragraaf dieper op ingaan.

Een andere manier om je vaardigheden op je cv te noemen is door een apart kopje vaardigheden te maken en deze dan daaronder op te sommen. Wanneer je jouw cv met onze cv builder maakt, krijg je de vrijheid om zelf op een professionele en creatieve manier met je vaardigheden aan de slag te gaan.

Wanneer je aangeeft dat je communicatief vaardig bent of over een andere vaardigheid beschikt, is het van belang om altijd te vermelden waarom je vindt dat je dit bent of kunt. Dus niet alleen opschrijven wat je vaardigheid is, maar ook waarom je over deze vaardigheid beschikt.

Camera Flash

Voorbeeld

Tijdens mijn bijbaantje als callcenter medewerker bij een internationaal telecombedrijf, is gedurende de evaluatiegesprekken gebleken dat ik bovengemiddeld klantvriendelijk en duidelijk communiceer.

Hobby’s en interesses

Hobby’s en interesses kunnen in je voordeel werken tijdens het maken van je stage cv. Ben je bijvoorbeeld aangesloten bij een voetbalvereniging en voetbal je wekelijks of doe je aan scouting, dan geeft dit een bepaalde discipline van je weer. Vind je het leuk om regelmatig taartjes te bakken en nieuwe desserts te testen, dan kun je dit gerust vermelden, omdat het je creativiteit laat zien.

Persoonlijk profiel voor je stage cv

Het persoonlijk profiel is één van je belangrijkste onderdelen op jouw cv en het baat als je hier goed gebruik van maakt tijdens het zoeken van een geschikte stageplek. Bij studenten kan het voorkomen dat ze niet zo goed weten hoe om te gaan met de weinig werkervaring die ze bezitten, waardoor ze het idee hebben dat ze weinig of niets te vermelden hebben.

Not true, je hebt veel meer over jezelf te melden dan je denkt!

Heb je al een idee bij welke bedrijven je op zoek gaat naar een stageplaats? Stem dan je persoonlijk profiel af op de vacature of hetgeen het bedrijf doet. Heb je een bedrijf op het oog, maar hebben ze op het moment geen vacatures op de website? Kies dan een rustig moment om even te bellen met de HR-afdeling en te informeren of je een open sollicitatie mag sturen, omdat je op zoek bent naar een stageplaats en graag ervaring bij hen wil opdoen.

Persoonlijk profiel stage - geen werkervaring

"Ik ben Simone Cohen en volg de opleiding Human Resource Management, omdat het mijn passie is om met mensen te werken en hun kwaliteiten goed te benutten, zodat iedereen zo efficiënt mogelijk vooruit kan. Tijdens mijn stage wil ik graag mezelf uitdagen en zoveel mogelijk skills onder de knie krijgen."

Persoonlijk profiel stage - weinig werkervaring

"Voor de HBO-opleiding Commercieel Economie heb ik bewust gekozen, omdat ik in een ondernemende familie ben opgegroeid, regelmatig heb meegedraaid en mezelf op het gebied van ondernemerschap verder wil ontwikkelen. Ik ben een rustige, maar pro-actieve teamplayer die graag bezig is met social media ontwikkelingen op commercieel gebied."

Wanneer je over weinig of geen werkervaring beschikt, kun je met je persoonlijk profiel het accent op je vaardigheden leggen. Doordat de tekst van jouw persoonlijk profiel vrij hoog op je cv staat en snel opvalt, is de kans groot dat de recruiter dit eerst leest, waardoor deze informatie makkelijker bij ze blijft hangen. Om deze reden is het dus slim om je persoonlijk profiel te gebruiken en te laten zien over welke vaardigheden je beschikt die mogelijk goed van pas komen bij je toekomstige stageplaats. In de vorige paragraaf van dit artikel beschreven we hoe je jouw vaardigheden kan achterhalen, zodat je informatie hebt om in het persoonlijk profiel te verwerken. Vaardigheden worden ook weleens soft skills genoemd en zijn even waardevol als je diploma’s en opleidingsniveau die onder de hard skills vallen. Schrijf je persoonlijk profiel altijd in de ik-vorm. Schrijven over jezelf in de derde persoon, creëert een bepaalde afstand van je eigen verhaal. Zie het persoonlijk profiel als het antwoord op de vraag: "Vertel eens in 3 zinnen wie (jouw naam) is".

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv