Carrière

>

Nieuwe baan zoeken

StarStarStarStarStar

Nieuwe baan zoeken

door CVMaker

  • Carrière
  • · September 15 2023
  • · 2 min lezen
nieuwe baan zoeken

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Om succesvol te zijn in je zoektocht, moet je een paar stappen volgen. Of je nu genoeg hebt van je oude job, op zoek bent naar iets nieuws, of momenteel niet aan het werk bent, het doel is om snel je droomjob te vinden. Hier zijn de stappen die je moet volgen om je goed voor te bereiden, gericht naar vacatures te zoeken en vlot door sollicitatiegesprekken te komen. Onthoud ze goed en binnenkort heb je die gewilde nieuwe job te pakken!

Werk je cv bij

Het zoeken naar een nieuwe baan begint met het bijwerken van je cv. Als er ergens een vacature beschikbaar is, wil je namelijk opvallen met je opleiding en werkervaring. Neem dus even de tijd om je cv grondig door te nemen.

Heb je onlangs nieuwe werkervaring opgedaan die nog niet in je cv staat? Of heb je een cursus gevolgd die relevant is voor de functie? Vergeet dan niet om deze toe te voegen. Update je foto en zorg ervoor dat alles er netjes en overzichtelijk uitziet. Hoe beter je cv, hoe gemakkelijker het voor een bedrijf is om te beslissen of jij bij hen past.

Ga gericht op zoek

Een baan zoeken moet een gerichte zoektocht zijn. Hoe doelgerichter je bent, hoe minder tijd en moeite het je kost om de perfecte functie te vinden. Hoewel je op werk beter niet van de daken schreeuwt dat je een andere baan wilt, kun je wel vrienden, familieleden en oud-collega’s vertellen van je plannen. Wie weet hebben zij een mogelijkheid voor je.

Naast het netwerken, doe je er goed aan verschillende vacatureplatformen af te gaan om te kijken of er iets interessants tussen staat voor je. De beste frequentie die je kunt aanhouden is om één of twee keer per week te kijken.

LinkedIn wordt ook vaak gebruikt door werkzoekenden om werk te vinden. LinkedIn heeft namelijk een eigen vacaturebank waar je terecht kunt. Je kunt hier gericht filteren op de gewenste functie, opleiding, bedrijf, etc. Maak hier dus gebruik van!

Leer goede sollicitatiebrieven te schrijven

Online zijn honderden voorbeelden van sollicitatiebrieven te vinden. Deze kun je als voorbeeld gebruiken om zelf een goede sollicitatiebrief te schrijven.

Neem de brief niet 1 op 1 over, maar geef er je eigen draai aan. Het is niet aangeraden om dezelfde brief naar elke bedrijf te sturen, omdat het niet persoonlijk overkomt en niet aansluit op de vacature.

Maak dus voor iedere vacature een nieuwe sollicitatiebrief en pas die aan op basis van de informatie in de vacature. Dit vergroot de kans dat je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek.

Bereid je voor op je sollicitatiegesprek

Heb je een uitnodiging gekregen voor een sollicitatiegesprek? Dat is goed nieuws. Nu is het belangrijk dat je een goede eerste indruk achterlaat.

Bereid je voor op het gesprek door je in te lezen in het bedrijf en antwoorden te bedenken op vragen die veel gesteld worden door recruiters. Hoe beter je je voorbereidt, hoe verzekerder je overkomt. Het is goed zelfverzekerd over te komen, maar pas op dat dit niet als arrogant kan worden gezien

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 15 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv