CV voorbeelden

DropDown

Engineer

StarStarStarStarStar

Engineer

Toronto is een professionele keuze die je in staat stelt om een simpele en overzichtelijk cv te creëren. Het strakke en georganiseerde ontwerp biedt een professionele uitstraling, waardoor het ideaal is voor formele sectoren, zoals de technische sector.

Maak je CV hier!

"Onlangs afgestudeerd met een Masterdiploma in Werktuigbouwkunde, gespecialiseerd in Mechanisch Ontwerp en Engineering Management. Bedreven in het oplossen van creatieve problemen en effectief samenwerken met teams en belangrijke belanghebbenden om de projectvereisten vast te stellen. Daarnaast beschik ik over sterke onderzoek- en analytische vaardigheden. Ik leer snel en draag bij aan een positieve teamdynamiek, waarbij projecten consequent op tijd worden voltooid en de kwaliteitsnormen worden gehandhaafd."

Michiel - Engineer

Engineer cv voorbeeld

Inhoudsopgave

Hoe maak je een Engineer CV? (Gratis voorbeeld en tips)

Als je ambitieus bent en graag problemen in de echte wereld oplost, dan zou een carrière in de techniek wel eens iets voor jou kunnen zijn. Of je nu al ervaring hebt of net begint met werken, deze gids voor het maken van een cv zal je laten zien hoe je een cv voor een technische baan schrijft en je handige tips geven om meer sollicitatiegesprekken te krijgen.

Techniek is een heel breed vakgebied waarin je verschillende soorten banen kunt vinden, zoals:

 • Werktuigbouwkundig ingenieur

 • Civiel ingenieur

 • Elektrotechnisch ingenieur

 • Software-ingenieur of Computeringenieur

 • Netwerk ingenieur

 • Industrieel ingenieur

 • Chemisch ingenieur

 • Luchtvaartingenieur

 • Geluidstechnicus

Professioneel cv maken?

Begin hier!

Hoe begin je?

Het maakt niet uit hoeveel werkervaring je hebt, het is een uitdaging om een cv te schrijven dat opvalt tussen alle andere sollicitanten. In de wereld van vandaag is hoe je cv eruitziet belangrijk, maar er zijn ook andere dingen waar je aan moet denken. Dit omvat wat je erin zet, hoe je het schrijft, het uiterlijk, het sjabloon dat je gebruikt en andere documenten die met je carrière te maken hebben.

Uiteindelijk moet een cv meestal informatie bevatten over je werkervaring, opleiding en belangrijke vaardigheden die passen bij de baan die je wilt. Ons voorbeeld cv voor engineers laat zien hoe je deze tips in de praktijk kunt brengen.

Elke sectie van een cv heeft zijn eigen aanpak, maar de basisindeling van een cv voor ingenieurs is hetzelfde. Dus als je wilt leren hoe je een cv moet schrijven, laten we aan de slag gaan.

Hoewel er veel verschillende soorten banen zijn in de techniek, kun je voor het schrijven van een cv meestal dezelfde aanpak volgen. Je moet de details in je cv aanpassen aan de specifieke eisen van de baan waar je voor solliciteert.

Als je je cv wilt aanpassen aan een specifieke baan, is het een goed idee om je bestaande onderzoek te raadplegen of nieuw onderzoek te doen naar de functie die je interesseert. Zo kun je de juiste zoekwoorden en vaardigheden gebruiken die echt belangrijk zijn voor die baan. Het maken van een cv speciaal voor die baan lijkt misschien wat meer werk, maar het loont echt de moeite als je een goed geschreven cv hebt dat perfect past bij de baan waarvoor je solliciteert.

Engineer cv voorbeeld

Engineer cv voorbeeld

Michiel is een ervaren Werktuigbouwkundig Ingenieur met vijf jaar ervaring in het oplossen van complexe, realistische problemen met innovatieve technische ontwerpen. Hij is een creatieve probleemoplosser op zoek naar een nieuwe uitdaging. Michiel heeft gekozen voor het Stanford sjabloon, een schoon en modern cv voor technici.

Welke onderdelen zijn belangrijk voor een technicus?

Het maakt niet uit of je nu solliciteert voor een kleine bijbaan of een serieuze carrière in de techniek. Bij het maken van je cv zijn er een paar belangrijke dingen die je moet opnemen, ongeacht het soort technische baan waar je naar op zoek bent.

Als je nadenkt over welk cv-formaat of sjabloon je moet gebruiken, onthoud dan dat een eenvoudige, overzichtelijke en goed georganiseerde opmaak het beste werkt. Het is niet nodig om een cv met veel afbeeldingen te gebruiken.

Het belangrijkste doel van je cv is om informatie te tonen die belangrijk is voor de baan waar je op solliciteert. Er zijn bepaalde delen die altijd handig zijn om toe te voegen en andere die optioneel zijn. Nadat je je cv hebt ingevuld met de belangrijkste informatie voor de baan waar je op mikt, kun je overwegen of je nog andere optionele informatie wilt toevoegen. Als je meer tips wilt, kun je ons artikel lezen over hoe je een goed cv schrijft.

Hoe schrijf je een sterk persoonlijk profiel?

Een goed persoonlijk profiel bevat je functietitel, ervaring, carrièredoelen en zachte vaardigheden die relevant zijn voor de banen waarop je doelt. Het is een uitstekende kans om extra details te verstrekken die de aandacht van de lezer kunnen trekken en om sollicitatietraceringssystemen (ATS) te doorstaan. Als je meer wilt weten, bekijk dan ons artikel over persoonlijk profiel met meer tips en voorbeelden.

Persoonlijk profiel - recentelijk afgestudeerd

Onlangs afgestudeerd met een Masterdiploma in Werktuigbouwkunde, gespecialiseerd in Mechanisch Ontwerp en Engineering Management. Bedreven in het oplossen van creatieve problemen en effectief samenwerken met teams en belangrijke belanghebbenden om de projectvereisten vast te stellen. Daarnaast beschik ik over sterke onderzoek- en analytische vaardigheden. Ik leer snel en draag bij aan een positieve teamdynamiek, waarbij projecten consequent op tijd worden voltooid en de kwaliteitsnormen worden gehandhaafd.

Hoe zit het met vaardigheden?

Ingenieurs kunnen verschillende persoonlijke eigenschappen hebben, maar er zijn enkele dingen die ze allemaal gemeen hebben, zoals technische en analytische vaardigheden, aandacht voor detail en een sterke drang om een verschil te maken.

Als het gaat om het toevoegen van vaardigheden aan je cv, is het eigenlijk best eenvoudig. Op een cv moeten de vaardigheden gebalanceerd zijn tussen harde, zachte en overdraagbare vaardigheden. Voor ingenieurs is het soms belangrijk om technische vaardigheden, zoals software en tools, wat uitgebreider toe te lichten. Je kunt ons artikel over vaardigheden raadplegen voor meer informatie.

Harde vaardigheden zijn meestal dingen die je hebt geleerd via opleiding, school of werkervaring en die je kunt bewijzen. Zachte vaardigheden hebben te maken met karaktereigenschappen, sociale vaardigheden en professionele eigenschappen die je ontwikkelt in je dagelijks leven. Overdraagbare vaardigheden kunnen zowel harde als zachte vaardigheden omvatten, of zelfs meer technische vaardigheden, zoals het beheersen van een specifiek programma of gereedschap.

Voorbeelden van harde vaardigheden:

 • Agile projectmanagement

 • Sitebeheer

 • CAD/AutoCAD-technologiesoftware

 • Procesbeheer

 • Geavanceerde natuurkunde

 • Structurele analyse

Voorbeelden van zachte vaardigheden:

 • Probleemoplossend vermogen

 • Kritisch denken

 • Aandacht voor detail

 • Samenwerken

 • Tijdsmanagement

 • Communicatie

Voorbeelden van overdraagbare vaardigheden:

 • Analytische vaardigheden

 • Aanpassingsvermogen

 • Interviewen

 • Samenwerking

 • Openbaar spreken

 • Budgetteren

Voorbeelden van technische vaardigheden:

 • SolidWorks

 • Fusion 360

 • Autodesk Inventor

 • AutoCAD

 • MATLAB

 • Jira en Confluence

Professioneel cv maken?

Begin hier!

Hoe ga je om met werkervaring?

Je werkervaring moet overeenkomen met wat je in je sollicitatie hebt vermeld. Dit zorgt voor consistentie en dat is eerlijk en duidelijk. We raden aan om je meest recente projecten op te sommen die relevant zijn voor de baan waarvoor je solliciteert.

Voordat je echter je vorige banen selecteert, is het een goed idee om de functiebeschrijving te bekijken om er zeker van te zijn dat je de benodigde ervaring hebt. Als je van carrière wilt veranderen of weinig werkervaring hebt, kun je onze tips raadplegen over hoe je een cv schrijft zonder ervaring.

We raden aan om je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde te vermelden (van recent naar oudste). Vermeld de naam van het bedrijf, de data van tewerkstelling en de locatie, en maak onderscheid tussen je taken en belangrijke prestaties. Op deze manier krijgt het bedrijf een beeld van je praktische werkervaring, vooral als ze iemand zoeken met jouw ervaring. Meer informatie hierover vind je in ons artikel over werkervaring op een cv.

Welke opleidingen moet je vermelden?

Hoewel sommige sollicitanten denken dat ze hun volledige onderwijsgeschiedenis, van de basisschool tot hun promotie, moeten vermelden, geven werkgevers eigenlijk alleen om het hoogst behaalde opleidingsniveau. Houd er rekening mee dat onderwijs zowel formeel als informeel kan zijn.

De informatie die je in de sectie over onderwijs moet opnemen, is vrij eenvoudig. Vermeld de naam van de school, de locatie, de data en het behaalde diploma, certificaat of diploma. Als je weinig tot geen werkervaring hebt, kun je projecten, relevante cursussen en hoge cijfers toevoegen om je cv te laten opvallen.

Belangrijkste punten

Nu je weet wat een goed cv voor een ingenieur inhoudt en waarom het essentieel is om je cv aan te passen aan een specifieke baan, sta je al een stap voor op de rest. Als ingenieur heb je hard gewerkt om praktische oplossingen voor problemen te bedenken door een vast proces te volgen.

Het belangrijkste dat je uit dit artikel moet onthouden, is dat je cv consistent en gedetailleerd moet zijn. Je kunt het mooiste cv maken dat indruk maakt op iedereen die het leest, maar als jouw echte ervaring niet overeenkomt met wat je hebt geschreven in je sollicitatie of sollicitatiebrief, kan dat problemen veroorzaken.

Als je deze tips opvolgt en een professioneel cv-sjabloon gebruikt, zal je cv er goed uitzien, gemakkelijk te lezen zijn en hopelijk leiden tot belangrijke sollicitatiegesprekken.

Hier zijn nog wat extra tips:

 • Schrijf je cv altijd op een witte achtergrond met zwarte letters.Laat het document meerdere keren nakijken door bijvoorbeeld Grammarly en deel het met vrienden om hun mening te krijgen

 • Zorg ervoor dat alles goed geordend en professioneel is

 • Zorg ervoor dat je contactgegevens, vorige werkervaring en opleiding precies overeenkomen met wat je in je sollicitatie hebt geschreven

 • Gebruik een online editor zoals Grammarly om je cv te verbeteren

Professioneel cv maken?

Begin hier!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het belangrijkste doel van een ingenieurs-cv? Het belangrijkste doel is om meer sollicitatiegesprekken te krijgen. Je cv moet opvallen door het juiste sjabloon te kiezen en een overzichtelijke structuur te volgen. Voor meer informatie kun je onze tips bekijken over hoe je je cv kunt verbeteren.

Welke ingenieursstudies zijn het beste? Welke studie het beste is, hangt af van wat jou interesseert en welke projecten je graag zou willen doen. Voordat je je specialiseert, is het slim om onderzoek te doen naar wat verschillende soorten ingenieurs doen.

Is een carrière in de techniek een goede keuze in Nederland? Ja, het is een geweldig vakgebied omdat het financiële zekerheid biedt en je de kans biedt om in het buitenland te werken. Als specialist in je vakgebied heb je ook meer kans om internationaal te werken.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv