Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Engelse sollicitatiebrief

StarStarStarStarStar

Engelse sollicitatiebrief

Many companies have English as their main working language. Therefore it's imperative to write an excellent English application letter. Steeds vaker komt het voor dat bedrijven de Engelse taal voeren voor de communicatie. Lastig? Wij helpen je!

+ Maak je sollicitatiebrief

"Ook al spreek je goed Engels, het schrijven van een sollicitatiebrief in het Engels is niet iets dat je dagelijks doet. Gebruik het voorbeeld ter inspiratie voor jouw brief! Dit voorbeeld gebruikt het Oxford template."

Selima al Nabih Saliba - Client Service

Sollicitatiebrief voorbeeld - Sollicitatiebrief Engels

Inhoudsopgave

Sollicitatiebrief in het Engels schrijven

Het schrijven van een sollicitatiebrief in het Engels is tegenwoordig heel normaal. Niet alleen als je in een Engelssprekend land wil gaan werken. Ook in Nederland hebben veel bedrijven een internationaal karakter. Zo kan het zijn om een breder publiek van dienst te zijn of simpelweg omdat het een internationaal bedrijf is die zich in Nederland heeft gevestigd. Medewerkers uit diverse landen, die elk hun eigen moedertaal spreken, werken gezamenlijk bij deze bedrijven. Om gezamenlijk te communiceren, is de taal die het meest gesproken wordt Engels.

Wanneer een vacature in het Engels is geschreven is, kun je het beste in dezelfde taal solliciteren. Zowel je brief als je cv dienen in het Engels te zijn.

Bij internationale bedrijven is het normaal dat de HR-afdeling in een ander land zit, of dat het uit mensen van verschillende landen bestaat. Om voor een geolied proces rondom je sollicitatie te zorgen, doe je er goed aan om in dezelfde taal als de vacature te solliciteren. Leg dus de Engelse versie van je cv alvast klaar of zorg ervoor dat je je cv naar het Engels vertaald. Op deze manier kun je het samen met je sollicitatiebrief Engels versturen.

De sollicitatiebrief in het Engels schrijven

Het schrijven van een Engelse sollicitatiebrief lijkt voor sommigen moeilijk. Met gratis tools zoals Google translate kom je al heel ver, maar let op! Maak niet de fout om je Nederlandse brief volledig door deze tool te laten vertalen, omdat hier vrij vaak fouten of rare vertalingen tussen zitten.

Nadat je jouw brief zelf hebt aangepast, kun je gebruik maken van een programma voor een extra spellingcontrole. Tegenwoordig zijn er verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen. Maak hiervan zeker gebruik.

Als je de Engelse taal goed beheerst en geen gebruik hoeft te maken van een vertaalprogramma, is het altijd verstandig om na afloop een spellingcontrole te doen.

De opbouw van een Engelse sollicitatiebrief is ongeveer hetzelfde als een Nederlandse sollicitatie- of motivatiebrief.

De grootste verschillen zijn de aanhef en de afsluiting van je Engelse brief. In het Engels wordt een getrouwde vrouw met ‘Mrs.’ aangeschreven. In andere gevallen en wanneer je het niet zeker weet, gebruik je ‘Ms.’ Als het om een man gaat schrijf je ‘Dear Mr.’.

Je sluit je Engelse sollicitatiebrief af met ‘Yours sincerely’, gevolgd door jouw voor- en achternaam.

Belangrijke punten in een Engelse sollicitatiebrief

Zoals benoemd, een sollicitatiebrief in het Engels is eigenlijk niet veel anders dan een motivatie- of sollicitatiebrief in het Nederlands. Wel is het verstandig in elk geval rekening te houden met de volgende punten:

  • Introduceer jezelf, benoem je opleiding, kennis, werkervaring en soft- en hard skills.

  • Leg duidelijk uit waarom je deze baan graag wilt en waarom juist bij dit bedrijf.

  • Zorg ervoor dat je samen met je Engelse sollicitatiebrief een Engelse versie van je cv meestuurt.

  • Solliciteer je bij een Amerikaans bedrijf, dan is verstandig de term ‘résumé’ te gebruiken in plaats van 'cv'. De term 'cv' wordt in Amerika enkel gebruikt voor academisch geschoolden. Buiten de VS wordt vooral de term ‘cv’ gebruikt.

  • Laat na afloop een goede kennis of familielid die kennis heeft van zaken de brief nogmaals doornemen.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv