Sollicitatiebrief

>

Sollicitatiebrief afsluiten: 7 manieren om je sollicitatiebrief goed af te sluiten!

StarStarStarStarStar

Sollicitatiebrief afsluiten: 7 manieren om je sollicitatiebrief goed af te sluiten!

door CVMaker

 • Sollicitatiebrief
 • · February 16 2023
 • · 2 min lezen
Sollicitatiebrief afsluiten

Inhoudsopgave

Een goed begin is het halve werk, wordt vaak gezegd; maar wist je dat de slotzin van je sollicitatiebrief minstens net zo belangrijk is als je openingszin? In dit artikel delen we een aantal tips die je kunt aanhouden om je sollicitatiebrief af te sluiten en kun je onze voorbeelden als inspiratie gebruiken!

Wat is het doel van de afsluiting?

Een goede inleiding zorgt ervoor dat je een uitstekende eerste indruk maakt. De afsluiting zorgt ervoor dat die uitstekende indruk blijft hangen. De laatste woorden van je brief blijven je lezer namelijk het langst bij. Je doel is om de recruiter ervan te overtuigen dat jij heel enthousiast bent over de functie en het bedrijf.

Waarom is de afsluiting zo'n belangrijk onderdeel van de sollicitatiebrief?

Een sterke afsluiting die jouw zelfverzekerdheid en enthousiasme voor de functie voor de laatste keer benadrukt, intrigeert de lezer. Hiermee vergroot je de kans om uitgenodigd te worden op een kennismakingsgesprek!

Met een originele slotzin onderscheid je jezelf van andere kandidaten.

Hoe moet je je sollicitatiebrief afsluiten?

Hoewel het goed is je brief op een originele manier af te sluiten, zijn er drie elementen die je sowieso in het slot wilt verwerken.

 1. Verwijs in de afsluiting altijd naar je cv die in de bijlage te vinden is.

 2. Het tweede onmisbare element is een call to action; op een beleefde manier spoor je je lezer aan om je uit te nodigen op gesprek.

 3. Tot slot sluit je af met een passende groet en je naam.

Wat is belangrijk en waar moet je op letten?

Je hebt nu duidelijk voor ogen wat er in de afsluiting moet komen te staan. We geven je graag een paar tips die je helpen een goede indruk achter te laten.

 • Wees zelfverzekerd: Het is goed om zelfverzekerd te zijn in je sollicitatiebrief, dus ook in je afsluitende zin. Vermijd woorden als misschien, eventueel, als u wilt, wellicht, etc.;

 • Kom niet arrogant over: Zelfverzekerd overkomen is goed, maar pas op dat het geen arrogante toon aanneemt. Je informeert de lezer over je ervaring en kennis in je brief. Vergeet echter niet dat een bedrijf waarschijnlijk bijna net zoveel waarde hecht aan een leuke collega als aan een goed opgeleide collega met ervaring;

 • Gebruik de juiste groet: Een sollicitatiebrief is een formele brief. Afsluitende groeten, zoals doei en groetjes zijn niet passend. Gebruik daarom met vriendelijke groet en/of hartelijke groet.

Sollicitatiebrief afsluiten: 7 voorbeelden

Camera Flash

Voorbeeld 1

Deze functie heeft mijn sterke interesse gewekt. Ik heb mijn cv toegevoegd waarin u meer informatie vindt betreffende mijn werkervaring. Ik licht mijn enthousiasme met plezier verder toe in een kennismakingsgesprek. Ik hoor graag van u!

Camera Flash

Voorbeeld 2

Deze brief geeft een voorproefje van mijn enthousiasme en mijn kennis van zaken. Heeft deze brief uw interesse gewekt? Neem dan contact met mij op. Mijn motivatie om aan de slag te gaan voor uw bedrijf licht ik graag toe in een kennismakingsgesprek.

Camera Flash

Voorbeeld 3

Mijn cv vindt u in de bijlage. Wenst u een nadere toelichting op mijn werkervaring, scholing of mijn enthousiasme voor uw bedrijf? Neem contact op met mij; ik kom graag langs om dit te bespreken.

Camera Flash

Voorbeeld 4

Ik ben een enthousiaste, vrolijke collega die graag bijdraagt aan een goede sfeer op de werkvloer. Ik laat u deze en andere nuttige eigenschappen graag tijdens een kennismakingsgesprek zien.

Camera Flash

Voorbeeld 5

Een toelichting op mijn werkervaring vindt u in mijn cv in de bijlage. Mijn enthousiasme en kennis van zaken maken mij een goede kandidaat voor deze functie. Graag zou ik mijn overtuiging hiervan nader toelichten in een gesprek.

Camera Flash

Voorbeeld 6

Mijn cv vindt u in de bijlage. Wilt u een nadere toelichting op mijn kennis, ervaring of motivatie? Voel u vrij contact op te nemen. Ik kom graag langs voor een kennismaking.

Camera Flash

Voorbeeld 7

Ik ben enthousiast, hardwerkend en heb een hart voor de zaak. Deze eigenschappen in combinatie met mijn ervaring maken mij een vrolijke collega die zijn/haar energie graag in zijn/haar werk stopt. In mijn cv in de bijlage vindt u mijn werkervaring en kennis. Wenst u een verdere toelichting op mijn brief? Ik kom graag langs om kennis met u te maken.

Naar boven

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op February 16 2023

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Ook interessant

stage sollicitatiebrief
 • Sollicitatiebrief
 • · Feb 16 2023
 • · 2 min lezen

Hoe schrijf je een stage sollicitatiebrief?

door CVMaker

Lettertype sollicitatiebrief
 • Sollicitatiebrief
 • · Feb 16 2023
 • · 2 min lezen

Lettertype sollicitatiebrief: welke moet je gebruiken?

door CVMaker

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv