Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Korte motivatiebrief

StarStarStarStarStar

Korte motivatiebrief

Gebruik dit voorbeeld om zelf een korte motivatiebrief te schrijven. Dit voorbeeld is het Cornell template gebruikt

+ Maak je sollicitatiebrief

"Kort maar krachtig"

Wesley Linderschoten - Productiemedewerker

Korte motivatiebrief voorbeeld

Inhoudsopgave

Wanneer schrijf je een korte motivatiebrief?

Er zijn specifieke gelegenheden om een korte motivatiebrief te schrijven. Zo kan het dat je gevraagd is om een korte reactie te geven. Of dat er een maximum aantal karakters beschikbaar is in een online sollicitatieformulier.

Ook als je intern wilt solliciteren op een functie. In een dergelijk geval kent het bedrijf of de instelling je al en kun je ervoor kiezen om een korte tekst samen met je cv te versturen.

Soms zit de kracht in de eenvoud.

Voorbereiding korte motivatiebrief

Doordat het om een korte brief gaat, is het een uitdaging om in weinig woorden een duidelijk en krachtig verhaal te schrijven.

Bereid je goed voor door een korte brainstorm te doen en de punten op te schrijven die je zeker in je korte motivatiebrief wilt noemen. Schrijf bijvoorbeeld op een kladblaadje welke belangrijke en relevante vaardigheden je beschikt.

Bekijk deze goed en bepaal wat wel en niet in je korte motivatiebrief moet.

Wat schrijf je in een korte motivatiebrief?

Het initiële doel is in gesprek komen met het bedrijf. Tijdens een sollicitatiegesprek krijg je vaak de gelegenheid om jezelf beter te profileren.

Een korte motivatiebrief is ongeveer een halve A4. Het belangrijkste is dat je kort en bondig bent in je motivatiebrief. Zet jezelf krachtig neer.

Middels jouw sollicitatie geef je al aan dat je geïnteresseerd bent in de baan, dat hoef je niet ook te vermelden in je brief - scheelt toch mooi weer!

Stel jezelf voor en ga vervolgens in op 'waarom' je die baan wil en 'wat' je kunt bieden of toevoegen aan het bedrijf. Ga eventueel ook kort in op een aantal zaken die in de vacature stonden vermeld.

Tot slot: Wees duidelijk hoe ze jou kunnen bereiken om het gesprek te vervolgen. Gebruik één telefoonnummer en één 'net' (professioneel) e-mailadres. Advies: voornaam.achternaam@provider.nl (en niet ikhoudvanpizza@provider.nl).

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv