Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Onderwijsassistent

StarStarStarStarStar

Onderwijsassistent

Duke template

+ Maak je sollicitatiebrief

"Je wil goed overkomen. Besteed dus extra aandacht aan je sollicitatiebrief en cv, laat het er mooi laat, dat valt op en blijft hangen."

Wendy Buurman - Onderwijsassistent

motivatiebrief onderwijsassistent voorbeeld

Inhoudsopgave

Voorbereiding motivatiebrief onderwijsassistent

Onderwijsassistent is een beroep waar er bijna altijd vraag naar is. Je zou hierdoor kunnen denken dat een motivatiebrief onderwijsassistent alleen een formaliteit is. Niets is minder waar.

De functie van een onderwijsassistent is eentje met veel verantwoordelijkheid. Neem je sollicitatie serieus door je goed voor te bereiden op het schrijven van je motivatiebrief.

Controleer de harde eisen van de vacature en dubbelcheck of je aan alle eisen voldoet. Stel jezelf de vraag welke relevante kennis en vaardigheden je bezit en gebruik deze punten in je brief. Indien je twijfelt, is het handig om even telefonisch contact te maken met de school waar je wilt solliciteren. Het is handig om een pen en papier bij de hand te houden wanneer je dit gesprek voert, zodat je de opgeschreven punten na afloop in je motivatiebrief kunt gebruiken. Bekijk altijd de website van de onderwijsinstelling om een indruk van de school en haar normen en waarden te krijgen. Dit is handige informatie die je goed kunt gebruiken tijdens het schrijven van je motivatiebrief.

Indien je graag aan de slag wilt als onderwijsassistent, kun je het beste in de maanden april tot en met juni letten op openstaande vacatures. In deze periode worden de meeste onderwijsassistent vacatures geplaatst, ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Een motivatiebrief voor een onderwijsassistent.

Nadat je alle informatie voor je brief hebt verzameld, kun je deze verwerken in je motivatiebrief voor de functie als onderwijsassistent. In zo een functie kun je bijvoorbeeld aan de slag in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, beroepsonderwijs of volwassenenonderwijs. Afhankelijk van de school waarbij je solliciteert, kun je kiezen welke relevante skills je wilt belichten in je motivatiebrief.

Motivatiebrieven kan in drieën delen: inleiding, middendeel, afsluiting.

  • In de inleiding verwijs je naar een vacature of naar een eventueel telefoongesprek.

  • In het middenstuk ga je in op wat je aan het bedrijf te bieden hebt. Beschrijf hier je diploma’s, vaardigheden en eventuele relevante hoogtepunten in je carrière.

  • Je sluit af met een bedankje voor de lezer dat deze jouw brief heeft gelezen. Geef tevens aan dat je graag terugkoppeling hebt, en dat je beschikbaar bent voor verdere toelichtingen. Verwijs ook naar je bijgevoegde curriculum vitae.

Belangrijke punten in je motivatiebrief onderwijsassistent

Een onderwijsassistent biedt ondersteuning aan de leerkracht tijdens de lessen. Laat dus duidelijk in je motivatiebrief naar voren komen dat je goed hierin bent. Probeer dit te onderbouwen door concrete voorbeelden van vorige functies of stages te benoemen. Indien je een gezin hebt, zou je concrete en relevante ‘thuis voorbeelden’ kunnen beschrijven waaruit blijkt dat jij de geschikte onderwijsassistent bent.

  • Introduceer jezelf, benoem opleiding en relevante opgedane kennis, eventuele werkervaring en je soft en hard skills.

  • Leg duidelijk uit waarom je deze baan graag wilt en waarom juist bij deze school. Geef je motivatiebrief een persoonlijke tint.

  • Laat na afloop een goede kennis of familielid de brief nogmaals doornemen.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv