Sollicitatiebrief voorbeelden

DropDown

Verpleegkundige

StarStarStarStarStar

Verpleegkundige

Dit voorbeeld van een motivatiebrief voor verpleegkundige is gecreëerd in het Erasmus template. Gebruik deze brief als inspiratie voor jouw brief.

+ Maak je sollicitatiebrief

"Zorg dat je onderzoek doet naar de rol en het bedrijf en verwerk relevante informatie in je brief. Daarmee laat je zien dat je echt interesse hebt."

Rajshri Kothari - Verpleegkundige

Sollicitatiebrief voorbeeld - motivatiebrief verpleegkundige

Inhoudsopgave

Motivatiebrief als verpleegkundige schrijven: gratis voorbeeld!

Wanneer je een gediplomeerd verpleegkundige bent, kun je in bijna alle ziekenhuizen aan het werk. Hiernaast zou je bij diverse instellingen en soms ook particuliere bedrijven aan de slag kunnen.

Zodra jij een vacature hebt gevonden die je interessant vindt, kan je meer informatie gaan verzamelen over het bedrijf dat de vacature heeft openstaan.

Het aan te raden om tijdens de voorbereiding op het schrijven van je motivatiebrief, een duidelijk overzicht voor jezelf te creëren van de harde eisen die de vacature stelt. Check of je aan deze eisen voldoet, maak daarnaast ook een overzicht over jezelf met relevante kennis en vaardigheden die je in huis hebt. Verwerk deze informatie in je motivatiebrief.

Een motivatiebrief schrijven voor een functie als verpleegkundige

Je gaat dus een motivatiebrief schrijven, zie het als een kort verhaal. Elk verhaal heeft een begin, middenstuk en een eind.

Je begint dus met een inleiding, daarin verwijs je naar de betreffende vacature waarop je solliciteert. Of, indien van toepassing, naar een telefoongesprek dat je hebt gehad.

In het middenstuk van je brief, ga je in op wat jij het bedrijf te bieden hebt. Benoem relevante diploma’s, vaardigheden en eventuele hoogtepunten in je carrière. Gebruik bewoordingen die zij ook in de vacature hebben verwerkt.

Je eindigt met een afsluitende alinea. Daarin bedank je de lezer voor zijn/haar tijd, schrijf je dat je bijvoorbeeld uitkijkt naar een terugkoppeling en verwijs je naar je bijgevoegde cv. Zorg dat het duidelijk is hoe zij jou direct kunnen bereiken.

Aandachtspunten voor je motivatiebrief

Voor sommige functies in de zorg zijn bepaalde diploma’s en/of certificaten vereist. Lees de vereisten goed en houd hier rekening mee. Je kunt altijd even bellen en meer informatie over de functie en de vereisten vragen wanneer je twijfelt.

Maak het jezelf gemakkelijker door enkele belangrijke punten vooraf op te schrijven. Zo zorg je dat je de belangrijke punten in de vacature niet over het hoofd ziet. Zie je gevraagde vaardigheden die overeenkomen met die van jou, benadruk deze in je brief.

Tips voor het schrijven Houd rekening met in elk geval de volgende punten:

  • Vermeld altijd duidelijk welke functie je graag wilt vervullen.

  • Schrijf een korte introductie over jezelf, benoem relevante opleiding en/of kennis, werkervaring en soft- en hard skills.

  • Beschrijf duidelijk waarom je deze baan graag wilt en waarom bij dit bedrijf.

  • Geef je motivatiebrief een persoonlijke tint.

  • Laat na afloop een goede kennis of familielid de brief nogmaals doornemen.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv