CV

>

Kinderen op je cv vermelden?

StarStarStarStarStar

Kinderen op je cv vermelden?

door CVMaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 2 min lezen
Kinderen op je cv vermelden

Inhoudsopgave

Druk op zoek naar een leuke baan? In dat geval is het belangrijk dat je een perfect cv (curriculum vitae) mee kunt sturen. Een cv die de belangrijkste zaken over jouw studieloopbaan en/of je werkzame leven weergeeft. Het is niet eenvoudig en je zult er goed over moeten nadenken wat je wel en wat je niet in je cv vermeldt. Houd in elk geval als regel aan, dat zaken die niets te maken hebben met je nieuwe baan je beter niet kunt vermelden. Deze gegevens maakt het cv onnodig lang. Een werkgever die op zoek is naar nieuw personeel wil graag in één oogopslag kunnen zien wie je bent en wat je kunt en kent. Hij of zij wil zich niet hoeven worstelen door een ellenlange cv. Deze zal snel aan de kant worden geschoven. Wees dus kritisch wat jij in je cv vermeldt. Ook met persoonlijke zaken dien je voorzichtig om te gaan. Je hoeft in je cv niet je hele leven vast te leggen.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Wel of geen kinderen op cv vermelden

Er moeten voor de potentiële werkgever ook nog wat vragen overblijven. De cv moet hem of haar zo nieuwsgierig maken naar jou, dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Informatie die niet ter zake doet, vermeld je niet in je cv. Zorg voor een overzichtelijke en niet te lange cv, te veel tekst schrikt af! Afhankelijk van de baan waarop je solliciteert selecteer jij de informatie die je prijs wilt geven.

Kinderen op cv vermelden

De vraag kan bij je opkomen om al dan niet kinderen op je cv te vermelden. Voor een baan of functie waarbij ervaring met kinderen vereist of een pre is, is het wellicht goed dit te vermelden. Je hebt niet alleen in theorie ervaring met kinderen maar ook in de praktijk en dat gedurende 24 uur, dag en nacht. Solliciteer jij naar een baan in een totaal andere categorie bijvoorbeeld, kapster, medewerker callcenter enz. is het hebben van kinderen niet relevant. Het kan zelfs een minpuntje zijn. Werkgevers denken snel dat als je kleine kinderen hebt, je dan als ouders meer verzuimt bijvoorbeeld als de kinderen ziek zijn. Goed wikken en wegen wat je van jezelf bloot geeft, rekening houdend met de baan waarnaar je solliciteert. Bij twijfel zet je niet in je cv dat je kinderen hebt. De potentiële werkgever kan er tijdens een persoonlijk gesprek gewoon naar vragen. Een cv moet wel altijd kloppen, dat wil zeggen naar waarheid zijn opgesteld.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv