StarStarStarStarStar

Zorg

Voor een sollicitatiebrief voor de zorg sector is het Edinburgh template gebruikt.

+ Maak je sollicitatiebrief

"Een net CV hoort bij ook bij zorg. Het is je visitekaartje, vaak je eerste contactpunt, daarmee wil je een goede indruk achterlaten. Laat zien dat je aan details aandacht besteed"

Leonie Theery - Locatiemanager

Sollicitatiebrief - Motivatiebrief zorg

Inhoudsopgave

Sollicitatiebrief in de zorg: gratis voorbeeld en tips!

Liggen jouw ambities in de zorg? Dan zijn er uiteenlopende functies die je zou kunnen vervullen. Een aantal voorbeelden zijn: kinderopvang, arts, kraamverzorger, operatieassistent of werken met ouderen.

Bereid je goed voor door de vacature goed door te nemen. Voldoe je aan de eisen die er staan? Zie je jezelf het werk doen?

Werken in de zorg is een erg mooi en dankbaar beroep. Houd er ook rekening mee dat het werk veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Recruiters zullen letten op details in je sollicitatiebrief die laten zien dat je aan de benodigde papieren en/of ervaring hebt om werkzaam te zijn in de zorg.

Een sollicitatiebrief voor een functie in de zorg

Houd altijd rekening met dat anderen ook die leuke vacature hebben gezien en mogelijk ook een sollicitatiebrief versturen. Het is dus belangrijk om op te vallen tussen de grote stapel.

Dit kun je doen door niet standaard te beginnen met ‘Naar aanleiding van de vacature die ik...’ - de rest van de zin ken je wel.

  • Geef je brief een persoonlijke toon door een relevant detail over jezelf of je carrière in je sollicitatiebrief te beschrijven.

  • Accentueer je kwaliteiten die goed van pas kunnen komen tijdens je werk.

  • Lees de vacature goed en maak gebruik van woorden die de zorginstelling of het bedrijf in hun advertentie gebruikt.

Indeling sollicitatiebrief

Sollicitatiebrieven zijn vaak verdeeld in drie stukken: de inleiding, het middenstuk en een afsluiting.

In de inleiding verwijs je naar een vacature of naar een eventueel telefoongesprek.

In het middenstuk van je sollicitatiebrief ga je in op wat je aan het bedrijf te bieden heeft. Beschrijf hier je diploma’s, vaardigheden en eventuele relevante hoogtepunten in je carrière.

In de afsluitende alinea bedank je de lezer voor zijn/haar tijd, schrijf je dat je bijvoorbeeld uitkijkt naar een terugkoppeling en verwijs je naar je bijgevoegde curriculum vitae.

Belangrijke punten in je sollicitatiebrief

Voor sommige functies in de zorg zijn bepaalde diploma’s en/of certificaten vereist. Lees de vereisten altijd goed en hou hier rekening mee. Je kunt altijd even bellen en meer informatie over de functie en vereisten vragen wanneer je twijfelt.

Het lijkt meer werk, maar je maakt het jezelf gemakkelijker door pen en papier erbij te pakken wanneer je jezelf voorbereid op het schrijven van je sollicitatiebrief.

Wanneer je dit doet, verklein je de kans om belangrijke punten in de vacature over het hoofd te zien. Onderstreep of schrijf de vaardigheden die gevraagd worden en overeenkomen met jouw vaardigheden of kwaliteiten.

Tip!

Houd rekening met de volgende punten:

  • Vermeld altijd duidelijk om welke functie het gaat.

  • Introduceer jezelf kort: Benoem bijvoorbeeld opleiding, eventueel behaalde diploma's (of verwijs duidelijk naar cv), werkervaring en soft- en hard skills.

  • Leg duidelijk uit waarom je deze baan graag wilt en waarom juist bij dit bedrijf. Geef je sollicitatiebrief een persoonlijke tint.

  • Brief geschreven? Vraag een goede kennis of familielid de brief nogmaals door te nemen.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv