CV

>

CV in Microsoft Word maken

StarStarStarStarStar

CV in Microsoft Word maken

door CVMaker

 • CV
 • · October 05 2022
 • · 2 min lezen
CV templates Word

Inhoudsopgave

Wil je graag een CV in Microsoft Word maken? Zorg er dan voor dat je weet wat de mogelijkheden daarbij zijn. Je hebt verschillende versies van Microsoft Word, maar gelukkig kun je in iedere versie een CV opstellen. We leggen je dan ook stapsgewijs uit hoe je te werk moet gaan.

CV maken in Microsoft Word

Er zijn een paar stappen die moet zetten als je een CV wil maken in Microsoft Word. Let er hierbij wel even op welke versie van Word je hebt, omdat de termen dan iets af kunnen wijken. Je gaat als volgt te werk:

 • Je opent een nieuw Word document en dit geef je de naam CV. Vervolgens sla je dat bestand op (zorg dat je weet waar je het bestand op hebt geslagen). Je gaat naar start, dan kies je alle programma’s en dan kies je bij Microsoft Office voor Microsoft Word. Als je het bestand op wil slaan, dan kies je bestand, opslaan als, en dan geef je het bestand de naam die je wil en sla je het op, bijvoorbeeld op je bureaublad.

 • Bedenk een interessante titel voor jouw CV. Titels waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld aangeboden multitasker, of account met acht jaar ervaring (zorg dat het aansluit bij de vacature waar je voor gaat solliciteren).

 • Vul je persoonsgegevens in. Let op dat je alleen de noodzakelijke gegevens in gaat vullen. Naam, geboortedatum, woonplaats, nationaliteit, mobiel en e-mail vermeld je sowieso op je CV.

 • Geef een korte introductie van jezelf. Wie ben je? Een soort korte samenvatting over wie je bent en dat dient als persoonlijke toevoeging voor de recruiter.

 • Vul je werkervaringen in. Waar heb je gewerkt, welke periode? Welke taken heb je hier uitgevoerd?

 • Geef aan welke opleidingen je hebt gevolgd en wanneer je het diploma hebt behaald.

 • Welke aanvullende opleidingen en cursussen heb je gevolgd? Geef dit overzichtelijk weer zodat de recruiter kan zien of je over de juiste kennis beschikt voor de functie.

 • Eindresultaat bekijken. Als je klaar bent kun je het resultaat bekijken door op voorbeeld te klikken of je print je CV uit om het zo te beoordelen. Laat er anderen ook naar kijken en waar nodig kun je het aanvullen.

Waarom een CV in Microsoft Word maken?

Een CV in Microsoft Word maken is heel eenvoudig, het programma staat op vrijwel iedere laptop of pc en daarom is het ook een ideale manier om zelf je cv te maken. Je hebt hierdoor een goed houvast en kunt zelf de structuur kiezen.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op October 05 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv