CV

>

Het netwerk cv

StarStarStarStarStar

Het netwerk cv

door CVMaker

  • CV
  • · September 09 2022
  • · 1 min lezen
netwerk cv

Inhoudsopgave

Je hebt verschillende types als het gaat over een cv. Zo heb je bijvoorbeeld ook een netwerk cv. Heb je daar al eens van gehoord? Je zou het kunnen vergelijken met de profielschets. Je geeft hierbij aan wat voor werk je zoekt en dan kun je dit cv verspreiden bij een selectiebureau of bijvoorbeeld bij bedrijven die je interessant lijken. Als je een open sollicitatiebrief verstuurt, dan maak je hierbij vaak gebruik van een netwerk cv.

Voordelen netwerk cv

Als je twijfelt of je een netwerk cv moet op gaat stellen of niet, is het goed om eens naar de voordelen te kijken. Het eerste waar je aan moet denken is de veelzijdigheid die je krijgt met een netwerk cv. Je kunt jouw cv namelijk verspreiden bij veel potentiële werkgevers en daardoor is de kans dat je op gesprek mag komen ook veel groter. Je vergroot dus voor jezelf de kansen dat je ergens kunt werken waar je hart ligt. Een ander voordeel is dat je je CV naar veel werkgevers mag sturen.

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

Cv maken

Nadelen netwerk cv

Zijn er ook nadelen als je een netwerk cv gaat verspreiden? Om te beginnen is het wel zo dat de nadruk bij het cv misschien soms wat teveel op jezelf ligt, maar is dat erg? Jij wil graag een bepaalde baan in een bepaalde richting, dus dan is het niet direct een nadeel. Wat wel echt een nadeel kan zijn, is dat je je niet echt kunt verdiepen in de speciale eisen en wensen van een bedrijf waar je gaat solliciteren. Je maakt een algemeen netwerk cv en daar ga je je dan op richten. Het is vrij algemeen, waardoor je niet alle kwaliteiten die je beheerst kunt laten zien.

Gebruik je een netwerk cv?

De vraag of je nu een netwerk cv gaat maken of niet, hangt af van waar je gaat solliciteren. Als je een open sollicitatie wil sturen dan is een netwerk cv een goede keuze. Als je echt op een vacature wil reageren die gericht is op een bepaalde baan, dan is het niet het meest ideale cv. Zorg daarom dat je een type cv kiest wat bij jou past en wat ook bij de baan past waar je voor gaat solliciteren.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv