Sollicitatiegesprek

>

Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek

StarStarStarStarStar

Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek

door CVMaker

  • Sollicitatiegesprek
  • · September 07 2022
  • · 1 min lezen
Onverwachte vragen sollicitatiegesprek

Inhoudsopgave

In een sollicitatiegesprek wordt meestal een bepaalde volgorde van vraagstelling gebruikt. Daarnaast kan er doorgevraagd worden bij een bepaald onderwerp. Vaak zijn jouw antwoorden daarvan de oorzaak. Je hebt de recruiter nieuwsgierig gemaakt. Wellicht is dit positief voor je, men is geïnteresseerd. Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek kunnen je in de war brengen, maar nu niet meer….. Je weet dat die mogelijkheid aanwezig is, dus je bent voorbereid op onverwachte vragen. Ook dit is vaak een goed teken, men wil meer van weten en wil je beter leren kennen dan alleen door de opgestelde vragen. Het is ook mogelijk dat men nieuwsgierig is geworden door de antwoorden die jij gaf. Schrik er in elk geval niet van. Een sollicitatiegesprek moet je zien als een gesprek tussen twee mensen die in korte tijd “alles” wat met de baan te maken heeft van elkaar willen weten.

Onverwachte vragen wat doe jij?

Onverwachte vragen tijdens je sollicitatiegesprek die niet relevant zijn, hoef je niet te beantwoorden. Je geeft duidelijk aan dat je niet begrijpt wat de vraag met de vacature te maken heeft. Wees niet bot of onbeleefd. Je moet het zelf een beetje aanvoelen of deze vraag op zijn plaats is of helemaal niet.

Sollicitatiegesprek oefenen

Een sollicitatiegesprek kun je met anderen oefenen. Je weet uiteraard nooit wat er aan je gevraagd gaat worden tijdens het gesprek met de potentiële werkgever.

  • Vragen die bijna altijd gesteld worden zijn: Waarom wil jij een andere baan? Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? Wat zijn je verwachtingen? Waarom is deze vacante functie geschikt voor jou? Wat zijn jouw slechtste en beste eigenschappen? Wat zijn je ambities?

  • Over deze vragen kun je alvast gaan nadenken en je erop voorbereiden. Minder verwachte vragen zijn: Waar denk jij over 2 jaar te staan? Hoe ziet jouw ideale baan eruit? Wat zou je willen veranderen in jouw huidige baan/bedrijf? Noem jouw waarden en overtuigingen en geef met voorbeelden aan hoe die in de praktijk zichtbaar worden.

  • Geef een korte omschrijving van jezelf. Door deze vragen te stellen leert men je beter kennen.

  • De vragen en antwoorden dienen wel gerelateerd te zijn aan het werk/bedrijf.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 07 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv