CV voorbeelden

DropDown

Kapper

StarStarStarStarStar

Kapper

Janine toont in dit cv voorbeeld vijf jaar ervaring in het leveren van uitzonderlijke kappersdiensten. De indeling in twee kolommen laat Janine's ervaring zien, samen met haar relevante kwalificaties.

Start hier!

"Een creatieve kapper met meer dan 5 jaar ervaring. Kan allerlei verschillende haarstijlen maken en weet goed om te gaan met verschillende haartypes en klantbehoeften."

Janine Kuipers - Kapper

Cv voorbeeld kapper

Inhoudsopgave

Hoe maak je een cv als kapper? Tips en een gratis cv voorbeeld!

Beginnen aan een carrière als kapper is een populaire keuze in de beautywereld die steeds verandert. Het is belangrijk om een modern cv te hebben dat bij de huidige trends past om competitief te blijven.

Of je nu in een kapsalon werkt of op filmsets, of je nu een leerling bent of een ervaren stylist die hogerop wil, wij helpen je met het maken van een professioneel cv dat ook door een ATS systeem gelezen kan worden. We hebben verschillende cv templates waar je uit kunt kiezen, zodat je je vaardigheden en ervaring goed kunt laten zien.

Cv voorbeeld - Kapper

Cv voorbeeld - Kapper

In dit cv-voorbeeld laat Olivia zien dat ze vijf jaar ervaring heeft als haarstyliste en dat ze heel goed is in haar werk. Ze vermeldt belangrijke vaardigheden die nodig zijn in de branche, samen met haar werkprestaties en opleidingen die daarmee te maken hebben.

Download dit cv voorbeeld gratis!

Een professioneel cv maken?

Begin hier!

Welke onderdelen op een cv zijn belangrijk als kapper?

In je cv moet je jouw persoonlijke info zetten en een stukje over jezelf waarin je vertelt waar je goed in bent. Ook moet je je opleiding en werkervaring noemen, en laten zien waar je goed in bent geweest en welke vaardigheden je hebt geleerd.

 • Persoonlijke info: Zet je naam, adres en contactgegevens erin, zoals je e-mailadres en telefoonnummer.

 • Persoonlijk profiel: Vertel kort wie je bent, waar je goed in bent en waarom je graag als kapper werkt. Laat ook zien welke cursussen of workshops je hebt gevolgd.

 • Opleiding: Noem welke opleidingen je hebt gedaan en of je nog speciale cursussen hebt gevolgd die belangrijk zijn voor het kappersvak.

 • Werkervaring: Vertel waar je al hebt gewerkt, wat je daar hebt gedaan en waarom dat belangrijk is voor een kappersbaan. Laat zien welke dingen je al hebt geleerd en hoe je met klanten omgaat.

 • Vaardigheden: Laat zien welke dingen je goed kunt, zoals knippen, stylen en met klanten praten. Ook als je al ervaring hebt met bijvoorbeeld kleuren, is het belangrijk om dat te noemen.

 • Optioneel: Je kunt ook nog andere dingen toevoegen, zoals referenties van mensen die je kent of vertellen over je hobby's en interesses. Ook kun je links naar je werk op sociale media zetten, zoals Instagram of Facebook.

Hoe moet je je persoonlijk profiel vermelden?

Je persoonlijk profiel op je cv is je kans om werkgevers te laten zien wie je bent. Schrijf een kort stukje waarin je vertelt wat je goed kunt, hoe graag je klanten blij maakt en wat jou uniek maakt als kapper. Laat zien wat je wilt bereiken in je carrière, waar je enthousiast over bent en wat voor persoon je bent, zodat je werkgevers aantrekt.

Een aantal voorbeelden:

Persoonlijk profiel voorbeeld - Haarstylist

Een ervaren kapper met meer dan 7 jaar ervaring in het maken van unieke looks door de wensen van klanten te combineren met de nieuwste trends. Goed in knippen, kleuren en stylen van haar. Hecht veel waarde aan dat de klant tevreden de deur uitgaat.

Persoonlijk profiel voorbeeld - Starter

Een junior kapper met twee jaar ervaring, toont natuurlijke creativiteit en een passie voor de schoonheidsindustrie. Actief bezig met het verfijnen van basisvaardigheden in knippen, kleuren en stylen door voortdurende training. Bekwaam in het bieden van klantenservice en het bevorderen van een positieve sfeer in de salon. Gemotiveerd om bij te dragen aan een dynamisch team en expertise verder te ontwikkelen met inzichten van ervaren professionals.

Persoonlijk profiel voorbeeld - Stagiair

Een enthousiaste stagiair die dol is op leren en er alles aan doet om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Wil graag meehelpen in een kapsalon en ervaring opdoen met knippen, kleuren en stylen. Vastbesloten om wat ik geleerd heb in de praktijk te brengen en de nieuwste technieken te ontdekken.

Welke vaardigheden zijn van belang?

De sectie waarin je je vaardigheden vermeldt, is vereist en een strategische mix van technische expertise en sociale vaardigheden, die essentieel zijn in de branche. Balans is cruciaal en je moet zowel soft skills als hard skills combineren.

Hard skills zijn specifieke technieken zoals precies knippen en kleuren, terwijl soft skills betrekking hebben op hoe je met klanten omgaat en de ervaring in de salon verbetert.

Denk aan harde vaardigheden als praktische gereedschappen die je gebruikt in je werk. Ondertussen zorgen zachte vaardigheden ervoor dat klanten tevreden zijn en zich prettig voelen in de salon.

Soft skills

Hard skills

Communicatie

Hairextensions

Creatief

Sales

Plannen

Training geven

Flexibiliteit

Leiderschap

Oog voor detail

Innovatief

Laat je werkervaring zien!

Op je cv moet je werkervaring laten zien hoe goed je bent in de steeds veranderende wereld van nieuwe trends in de beautywereld. Laat met je uitgebreide vaardigheden zien hoe je fantastische haarveranderingen hebt gemaakt. Zet je werkervaring op je cv in omgekeerde volgorde, dus begin met het meest recente werk. Voeg aan het einde van elke baan 2-3 punten toe over wat je hebt bereikt.

Als je net begint als kapper, kijk dan eens naar een stage of doe vrijwilligerswerk. Zo krijg je meer ervaring en kun je een sterk cv maken.

Voorbeelden van werkervaring

Kapper | Pracht & Praal Kapsalon, Amsterdam | 2018 - Heden

Maak de dromen van klanten werkelijkheid met creatieve knip-, kleur- en stylings technieken. Bespreek met klanten wat ze willen en geef deskundig advies. Werk samen met collega's om de salon goed te laten draaien. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en technieken door workshops bij te wonen.

 • Verbeterde de tevredenheid van klanten met 30% door persoonlijke gesprekken.

 • Begon met "Trendsetter Tuesdays," waarbij nieuwe stijlen werden geïntroduceerd aan klanten.

 • Leerde junior stylisten, waardoor ons team beter werd in moderne haartrends.

Salonmanager | De Haarhut, Rotterdam | 2014 - Heden

Leid een team van stylisten en zorg voor topservice, van knippen tot ingewikkelde kapsels. Hou alles in de gaten, van afspraken tot voorraad en klanten. Help junior stylisten om beter te worden en nieuwe dingen te leren.

 • Maakte de salon efficiënter, waardoor we 20% meer klanten kregen.

 • Introduceerde nieuwe haarproducten, wat de verkoop met 25% deed stijgen.

 • Organiseerde gave bruidsevenementen, waardoor de salon bekender werd.

Assistent Kapper | Trendy Tresses Salon, Den Haag | Zomer 2022

Hielp senior stylisten met klanten, wassen en föhnen. Hield de salon netjes. Volgde trainingen om beter te worden in het kappersvak.

 • Leerde snel, binnen een week wist ik hoe alles werkte in de salon.

 • Kreeg complimenten van senior stylisten voor mijn inzet.

Barbier | Mannenkapsalon, Utrecht | 2017 - Heden

Gaf top verzorging, van knipbeurten tot scheren. Praatte met klanten om ze te helpen met hun look. Zorgde voor een fijne sfeer in de salon.

 • Kreeg vaste klanten door altijd goed werk te leveren.

 • Begon met "Beard Care Saturdays," waardoor we 40% meer klanten kregen.

 • Werkte samen met andere barbershops, wat zorgde voor een sterke barber community.

Weinig tot geen ervaring

Kapper in opleiding | Juultjes, Haarlem | 2022 - Heden

Gebruik wat je leert op school in de praktijk. Help bij modeshows en fotoshoots. Leer nieuwe kappers technieken door workshops en online cursussen. Wil graag mijn passie voor beauty en creativiteit laten zien in een professionele omgeving.

Kijk op ons artikel voor meer tips over wat je kunt schrijven op je cv zonder werkervaring.

Een professioneel cv maken?

Begin hier!

Hoe zit het met je opleidingen?

In de wereld van haar en beauty draait alles om creativiteit. Om bij te blijven en de nieuwste trends te leren, moet je de juiste opleidingen en trainingen volgen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de industrie. Als je je opleiding op een cv voor kappers en schoonheid vermeldt, begin dan met je meest recente opleidingen. Noem de naam van de school, waar het is, en welke opleiding of cursus je hebt gevolgd.

Leerwerktrajecten: Voltooi een Kapper (niveau 2) leerwerktraject om praktijkervaring op te doen bij een werkgever. De training duurt meestal 12-24 maanden, waarbij er financieringsopties beschikbaar zijn.

MBO-opleidingen: Inschrijven voor opleidingen of het behalen van een diploma kan je voorzien van essentiële vaardigheden en kennis.

 • Nationale Beroepsopleidingen (MBO) is een standaardroute. Het kan leiden tot een Hoger Nationaal Certificaat of Diploma (HNC/HND) of een diploma na voltooiing.

Voorbeelden van opleidingen:

 • Kapper Niveau 2 Leerwerktraject | ROC van Amsterdam, Amsterdam, 2022

 • MBO Haarverzorging Niveau 3 (voltijd), 2017

 • Cursus Geavanceerde Haarstyling Technieken | Beauty & Beyond Instituut, Rotterdam, 2021

 • Diploma Schoonheidsspecialist | Albeda College, Rotterdam, 2020.

Samenvatting

De kappersindustrie biedt veel verschillende kansen, ongeacht je niveau. Het kan leiden tot hogere functies of zelfs je eigen kapsalon beginnen. Pas je cv aan op basis van je carrière doelen en de vacature waar je op solliciteert. Laat zien welke relevante vaardigheden, werkervaring en prestaties je hebt. Zelfs als je geen ervaring hebt, kun je laten zien dat je geschikt bent door leerwerktrajecten te volgen, cursussen te doen of een cv te maken dat focust op je vaardigheden. Voeg altijd je diploma's, certificaten en een portfolio toe. Zorg ervoor dat je cv er netjes uitziet en makkelijk te lezen is voor de beste indruk. Wil je nog meer tips? Bekijk ons blog over het verbeteren van je cv voor meer advies over hoe je je droombaan kunt krijgen.

Veelgestelde vragen

Hoe word ik zelfstandig kapper?

Je moet de benodigde certificaten behalen en eerdere ervaring hebben. Vervolgens registreer je jezelf als zelfstandige bij de Belastingdienst en richt je een professionele werkruimte in of huur je een stoel in een salon.

Overweeg om een portfolio op te bouwen waarin je je vaardigheden laat zien. Maak contact met potentiële klanten en promoot je diensten.

Hoeveel kan ik verdienen als kapper?

Het inkomen van kappers kan variëren op basis van ervaring, locatie en vaardigheden. Jaarsalarissen variëren van € 20.000 tot € 40.000 voor senior stylisten en specialisten. Factoren zoals fooien, commissie en klantenbestand kunnen invloed hebben op je inkomen.

Wat is een goede persoonlijke verklaring voor een cv van een kapper?

Deze sectie op je cv introduceert je expertise en aspiraties. Benadruk je passie voor kapperswerk en schoonheid, en noem belangrijke vaardigheden zoals knippen, stylen en klantadvies. Leg de nadruk op je toewijding om op de hoogte te blijven van trends en technieken in de industrie. Laat zien dat je toegewijd bent aan uitzonderlijke klantenservice.

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv