Het Europass CV

Misschien heb je wel eens van een Europass cv gehoord? Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een speciale online tool. Je kunt hierdoor in zeer korte tijd een overzichtelijk cv maken. Het voordeel wat je hierbij hebt is dat je een cv kunt maken in alle talen binnen de Europese Unie. Daarbij heb je niet eens een account nodig, ook worden er online geen gegevens opgeslagen. Als je een Europass cv gaat maken, dan bevat het CV een Europass logo. Dit gebruik je uiteraard niet als je je cv op gaat sturen, maar bij het maken van je CV kun je het logo ook weghalen.

Europass cv opslaan

Het voordeel bij het maken van een Europass cv is dat je deze tussendoor op kan slaan op je eigen pc. Misschien heb je niet direct tijd om alles direct af te maken. Het is dan goed om het even op te slaan zodat je later verder kunt gaan met waar je bent gebleven. Bij een clouddienst kun je je cv ook opslaan en dan inzien wat daarvan de voordelen zijn. De mogelijkheid die je hierbij hebt is dat je je cv altijd bij kunt en dan weer dingen aan kunt passen of aan kunt vullen.

Structuur Europass cv

Er wordt bij een Europass cv een gemeenschappelijke structuur aangeboden en deze is beschikbaar in alle talen binnen de Europese unie. Ook ideaal dus wanneer je bij een bedrijf in het buitenland wil solliciteren. Je kunt zelf gebruik maken van deze gratis tool en daar doe je zeker wel je voordeel mee. Je CV heeft hierdoor namelijk een zakelijke look en dat is precies wat je nodig hebt. Je wil dat je cv opvalt tussen die van anderen en dat kan hierdoor dus goed van pas komen.

Waarom kiezen voor een Europass cv?

Vanaf nu heb je een goed format bij de hand als je voor Europass cv kiest. Je hoeft dus niet meer in Word of met een andere programma aan de slag. Jouw format is online beschikbaar in meerdere talen en zo heb je direct een professioneel CV, netjes verzorgd en met een goede structuur. Een ander voordeel is dat het ook Europees herkenbaar is. Als je in het buitenland wil solliciteren is dit een hele ideale manier om nu van een Europass cv gebruik te maken.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Start met CV maker

En maak 65% meer kans op een baan