Sollicitatiebrief

>

Tips voor een goede en moderne sollicitatiebrief

StarStarStarStarStar

Tips voor een goede en moderne sollicitatiebrief

door CVMaker

 • Sollicitatiebrief
 • · September 09 2022
 • · 2 min lezen
tips goede sollicitatiebrief

Inhoudsopgave

Een goede sollicitatiebrief bevat informatie, die voor de potentiële werkgever van belang is. Daarom moet jij weten welke dat is. We geven je onderstaand wat belangrijke tips. Lees heel goed de vacature. Wat wordt er gevraagd voor de functie? Lees je in over het bedrijf met de vacante functie, voordat jij de sollicitatiebrief opstelt. Je maakt een goede indruk als je daarvan wat laat terugkomen in je sollicitatiebrief. Het zorgt ervoor dat men ziet, dat jij je goed hebt voorbereid. Interesse in het bedrijf is belangrijk en zal positief voor je uitpakken.

Meer dan interesses voor je sollicitatiebrief

Maar er is meer nodig dan alleen interesse. Jouw ervaring en kennis zijn van groot belang als je solliciteert. Laat dit alles dan ook goed in je brief naar voren komen. Waaruit bestaat die ervaring? Geef voorbeelden en een toelichting, zo ook met je kennis. Door de voorbeelden maak jij duidelijk wat die ervaring en kennis inhouden. Solliciteer jij naar een baan in de zorgsector, dan zal werkervaring als vakken vullen of post rondbrengen geen toegevoegde waarde hebben. Beperk tot de zaken die relevant zijn voor de vacante functie. Wil een werkgever meer van je weten, dan komt dat in het gesprek naar voren waarvoor je hopelijk wordt uitgenodigd als je verder komt in de procedure.

Ambities bij sollicitatiebrief

Laat in jouw sollicitatiebrief ook duidelijk blijken dat je ambitieus bent. Geef ook daarvan voorbeelden. Waartoe ben jij bereid om een schitterende carrière mogelijk te maken? Ben je bereid om verder te studeren ten gunste van het bedrijf? Welke “offers” wil jij daarvoor maken? Je mag gerust in de brief laten merken dat jij ideeën hebt en niet snel zult vastroesten op de plek waar je hopelijk komen gaat.

Tips voor goede en moderne sollicitatiebrief

Onderstaand vind je tips voor een goede en moderne sollicitatiebrief op een rijtje. Doe er je voordeel mee als jij op zoek bent naar een andere baan, of wanneer je hogerop wilt komen in het bedrijf waar je nu werkzaam bent.

 • Neem voldoende tijd voor het schrijven van de brief, tegenwoordig meestal digitaal.

 • Verdiep je in de vacature van het bedrijf en in het bedrijf zelf.

 • Zorg voor een overzichtelijke inhoud, zet wat steekwoorden op papier om de indeling duidelijk te krijgen, zodat je niet van de hak op de tak springt.

 • Laat anderen de brief controleren op taalfouten en verkeerde zinsconstructies.

 • Vergeet je CV niet mee te sturen, soms wordt er ook naar andere documenten gevraagd.

 • Beëindig je brief dat je graag in gesprek wil komen om alles verder toe te lichten.

 • Schrijf een enthousiaste brief in een eenvoudig te begrijpen tekst. Past een hippe benadering bij de vacante functie? Dan mag de brief wat minder formeel zijn.

 • Gebruik altijd de u-vorm.

 • Herhaal niet alles dat al in je CV staat.

 • Korte en zakelijke inhoud, daarvan zal de recruiter of werkgever onder de indruk zijn, ellenlange verhalen worden snel aan de kant geschoven.

Begin nu met je cv

Maak een professioneel cv in een handomdraai met onze eenvoudige CVmaker

+ CV maken

Laatst bewerkt op September 09 2022

StarStarStarStarStar

Geschreven door

CVmaker biedt een compleet carrière platform met onmisbare functionaliteiten en waardevolle informatie voor de werkzoekende. Klaar voor je volgende stap? Maak dan nu je CV

Scoor je droombaan met CVMaker

Maak nu simpel en snel een professioneel CV en download binnen 10 minuten. Waar en wanneer je maar wilt.

AddSmallMaak nu je CV
CheckCircle

Vergroot je kansen op een baan aanzienlijk met een goed cv