CV template of voorbeeld CV gebruiken?

Niet iedereen kan zonder voorbeeld of template zo maar een CV uit zijn of haar mouw schudden. Dat is echter geen enkel probleem, want op internet vind jij voldoende voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen. Je kunt deze gratis bekijken, je kunt ook tegen betaling een voorbeeld CV gebruiken. Wanneer je gaat solliciteren kun je als eerste stap zo veel mogelijk gratis CV’s bekijken. Je leest dan hoe anderen een CV in elkaar zetten en hoe zij zich onderscheiden. Je krijgt er inspiratie van voor je eigen CV. Wat past er bij je en wat past er totaal niet bij je? Neem een CV nooit letterlijk over, het moet jouw persoonlijke CV worden. Eenvoudig, zakelijk en duidelijk, zonder ellenlange opsommingen.

Niets vergeten dankzij CV template of voorbeeld CV

Wanneer je een CV template of voorbeeld CV gebruikt voorkom je dat je belangrijke informatie vergeet te vermelden. Je kunt aan de hand van een voorbeeld CV je eigen CV invullen. Het is jouw CV, maar er dient bepaalde standaard informatie in vermeld te worden: je persoonlijke gegevens, opleidingen, werkervaring, talenkennis, computerkennis, rijbewijs, interesses en karaktereigenschappen. Licht alles kort en bondig toe. In een motivatiebrief kun je iets meer vertellen of je licht alles in een gesprek toe, als je daarvoor wordt uitgenodigd. Dat laatste heb je niet in de hand, maar je kunt wel alles op alles zetten om daarvoor in aanmerking te komen. Zorg dat jouw CV en motivatiebrief positief opvallen.

Online CV biedt uitkomst

Heb je een lange periode bij dezelfde werkgever gewerkt en ben je toe aan iets nieuws, of ben je om wat voor reden dan ook ontslagen, dan zul je moeten solliciteren. Dit vind je erg moeilijk! Laat je helpen door online voorbeeld CV’s te bekijken. Op die manier komt er alles in je CV te staan dat belangrijk is. Volg het voorbeeld, maar je geeft er uiteraard je eigen invulling aan. Een template, voorbeeld CV of online CV maker gebruiken zorgt ervoor dat je geen belangrijke informatie vergeet te vermelden. Ook krijg je ideeën en inspiratie als je voldoende voorbeelden van CV’s leest. Laat jouw CV altijd even nalezen door een derde. Een CV moet er namelijk tot in de puntjes verzorgd uitzien. Je wil graag naar de volgende ronde in de sollicitatieprocedure. Een goed CV is het opstapje naar een persoonlijk gesprek.

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Ga aan de slag met jouw CV

En maak 65% meer kans op een baan