Prestaties op je cv vermelden: wel of niet doen?

Verplaats jezelf in de positie van een werkgever. Je bekijkt het cv van een kandidaat. Ze beweren de vaardigheden en competenties te hebben waarnaar je specifiek op zoek bent. Ze hebben daarnaast de jarenlange werkervaring die goed aansluit. So far so good, zou je kunnen zeggen. Als de kandidaat zijn vaardigheden echter niet naar voren brengt door prestaties te noemen, terwijl de andere kandidaten in je lijst met cv's hun toegevoegde waarde demonstreren door prestaties te noemen zoals: "klantenloyaliteit in 2019 verhoogt met 15%", zou je ze dan uitnodigen voor een gesprek? De kans is klein.Vergroot jouw kansen om op gesprek te komen door je prestaties te vermelden.

Maak een professioneel CV

Moet je prestaties vermelden op je cv?

Het is zeker aan te raden, wil je je kansen vergroten. Het kost weinig moeite, maar het kan je een enorm concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van de andere kandidaten.

Op je cv kan je namelijk van alles, abstract, beweren. Laat daarom, met behulp van prestaties, concreet zien wat je hebt bereikt in je loopbaan. Dat geeft een beter beeld van wie je bent en hoe je hebt gepresteerd bij je vorige werkgever. Onthoud dat de meeste werkgevers gewoon geïnteresseerd zijn in wat je voor hen kunt betekenen. Het vermelden van je prestaties is een super handige manier om te dit te laten zien!

Waar de meeste mensen de mist in gaan, is dat ze prestaties niet vermelden, omdat ze denken dat hun prestatie(s) geen toegevoegde waarde heeft. Door bijvoorbeeld een eenvoudige baan. Maar in de praktijk is het zo, dat je in elke functie zinvolle prestaties kunt vermelden. Denk hier dus goed over na.

Wat zijn goede prestatie voorbeelden die je kunt gebruiken?

Dit is afhankelijk van de vacature en/of functie. Bij prestaties is het belangrijk om jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf te laten blijken.

Laten we een concreet voorbeeld nemen. Commerciële bedrijven zijn geïnteresseerd in het verhogen van dingen zoals: omzet, klanttevredenheid, etc. Als je in je vorige functie hebt bijgedragen aan het verhogen van de omzet, is het natuurlijk cruciaal om dit onder prestaties te vermelden.

Tip: Vermeld geen absolute cijfers, maar percentages. Op deze manier krijgt de werkgever een beter beeld, omdat absolute cijfers relatief zijn.

Om je wat inspiratie te geven van mogelijke prestaties die je aan jouw cv kunt toevoegen, hebben we hieronder een breed scala aan prestaties in diverse functies:

Klantenservice

"Communicatiestromen opzetten voor nieuwe klanten, waardoor de algehele klanttevredenheid met 20% toeneemt."

"Project geleid om een overzeese afdeling op te zetten."

"Bereikte een stijging van 15% in NPS bij klanten, in eerste instantie bij het indienen van een klacht."

Gastvrijheid

"Nieuwe menukaart geïntroduceerd, kosten met 10% verlaagd, tevredenheid behouden en omzet met 20% verhoogt."

"De heropening en het persevenement van een bioscoop mee helpen organiseren."

"Een nieuwe gastbenadering ontwikkeld en uitgevoerd, waardoor gasten 15% meer uitgeven aan hulpfunctionarissen en er een 9% hogere NPS is".

Designer

"De grafische ontwerpen gemaakt voor de voorpagina van de Forbes Magazine-uitgave van januari 2020."

"Leidde de conceptuele fase van een grote rebranding."

"Verminderde contactoproepen van klanten met 30%, met een verbeterde gebruikerservaring voor een verzekeringsmaatschappij."

Sales

"Bereikte een 35% hogere gemiddelde orderwaarde dan andere accountmanagers, dankzij sublieme up- en cross-sellingvaardigheden"

"Een klantbehoud programma gestart, wat resulteerde in een 70% hoger retentie percentage."

"Een een voormalige top 10-klant, die had getekend bij een concurrent, opnieuw aangetrokken."

Gerelateerde artikelen

Al meer dan 112.872 gebruikers maakten een cv

Met CV maker maak je snel en gemakkelijk binnen 15 minuten een onderscheidend en professioneel cv dat opvalt.

Ga aan de slag met jouw CV

En maak 65% meer kans op een baan